Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Satojatuhansia on evakuoitu Etelä-Kiinassa erittäin kovien sateiden takia

Kiinan eteläosissa on evakuoitu satojatuhansia ihmisiä, kun seudun voimakkaimmat sateet vuosikymmeniin ovat aiheuttaneet tulvia ja maanvyörymiä. Viranomaiset kertoivat tiistaina, että evakuoituja on lähes 480 000.

Keskimääräinen sademäärä Guangdongin, Fujianin ja Guangxin maakunnissa toukokuun alusta kesäkuun puoliväliin on ollut suurin sitten vuoden 1961. Sadetta mitattiin kertyneen puolessatoista kuukaudessa 621 millimetriä.

Valtionmedian kuvissa mutaista vettä nähtiin tulvivan Guangxin seudulla kaupunkialueilla, ja hätäpelastajien nähtiin evakuoivan kyläläisiä kumiveneillä. Tulvat uhkaavat myös valmistus-, kuljetus- ja logistiikkaketjuja aikana, jolloin ne ovat muutenkin tiukoilla Kiinan tiukan koronavalvonnan vuoksi.

Etelä-Kiinan tulvien ja maanvyörymien ei ole raportoitu vaatineen kuolonuhreja. Aiemmin tässä kuussa ainakin 21 ihmistä kuoli rankkasateiden aiheuttamissa tulvissa Keski-Kiinan Hubein maakunnassa.