Saksa pitää kiinni tavoitteesta olla vapaa hiilivoimasta vuonna 2030

Saksa pitää kiinni tavoitteestaan luopua hiilen käytöstä vuoteen 2030 mennessä. Vaikka maa palasi käyttämään fossiilisia polttoaineita Ukrainan sodan aiheuttaman energiakriisin seurauksena, Saksa ilmoitti maanantaina, että sen tavoitteena on edelleen sulkea hiilivoimalaitokset vuoteen 2030 mennessä.

Tuo tavoite ja määräaika ovat nyt tärkeämpiä kuin koskaan aiemmin, korosti talousministeriön tiedottaja Stephan Gabriel Haufe medialle.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on nostanut Euroopassa energian hintoja, mikä on kiihdyttänyt inflaatiota.

Venäläinen energiajätti Gazprom on keskeyttänyt kaasutoimitukset useisiin Euroopan maihin, mukaan lukien Suomeen, Puolaan, Bulgariaan ja Hollantiin.

Gazpromin toimitusten vähentämisen jälkeen Saksan hallitus ilmoitti sunnuntaina, että maan hiilivoimaloita käytetään enemmän sähköntuotantoon. Vihreitä edustava talousministeri Robert Habeck kuvaili päätöstä "katkeraksi, mutta välttämättömäksi kaasunkulutuksen pienentämiseksi".

Saksan hallitus, jossa ovat mukana sosiaalidemokraatit, liberaalit ja vihreät, pyrkii "ihanteellisessa tapauksessa" sulkemaan kaikki maan hiilivoimalat vuoteen 2030 mennessä.

Hallitus aikaisti viime vuoden lopulla tehdyllä sopimuksella edellisen hallituksen tavoitetta sulkea hiilivoimalat vuoteen 2038 mennessä.

---

Korjattu aiempaa juttua klo 15.21: Saksan hallitus ilmoitti sunnuntaina maan hiilivoimaloiden kasvavasta käytöstä, ei niiden käytöstä sunnuntaisin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut