Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Pääministeri Marin sanoi Ylellä, että mahdolliset veronkevennykset kohdistettaisiin etenkin pieni- ja keskituloisiin

Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi Ylen Pääministerin haastattelutunnilla, että mahdolliset veronkevennykset kohdistettaisiin etenkin pieni- ja keskituloisiin ihmisiin.

Suomessa hinnat ovat nousseet sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Jo aiemmin on kerrottu, että verojen keventämistä käsitellään syksyllä hallituksen budjettiriihessä.

Marin sanoi, että hintojen nousu kurittaa tällä hetkellä kansalaisia eikä tilanne ole nopeasti taittumassa. Suomi pärjää pääministerin mukaan kuitenkin kohtuullisesti ja Suomen tilanne heijastelee muun Euroopan taloustilannetta. Myös muita keinoja kuin mahdollisia veronkevennyksiä on Marinin mukaan esitettävä.

Marin ilmoitti haastattelutunnilla myös, ettei ole käytettävissä presidenttiehdokkaaksi seuraavissa vaaleissa.

Marinilta kysyttiin haastattelutunnilla, harkitseeko hän presidenttiehdokkuutta tulevissa vaaleissa. Marin vastasi, ettei ole käytettävissä ja että sosiaalidemokraatit tulevat nimeämään presidenttiehdokkaan, mutta se ei ole hän.

Seuraavat presidentinvaalit järjestetään vuonna 2024.