Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Ukraina voisi järjestää Euroviisut ensi vuonna, sanoo Britannian pääministeri Johnson

Ensi vuoden Euroviisut voitaisiin järjestää tämän vuoden voittajamaassa Ukrainassa, sanoi Britannian pääministeri Boris Johnson Guardian-lehden mukaan.

Johnson kertoi, että hän haluaisi tietysti järjestää kisat Britanniassa, mutta uskoo Ukrainan ansaitsevan kisansa.

– Uskon, että he voivat pitää ne (Euroviisut) ja uskon, että heidän pitäisi pitää ne, hän sanoi toimittajille lauantaina saapuessaan takaisin Britanniaan vierailtuaan Kiovassa.

Pääministeri kertoi uskovansa, että kilpailut voitaisiin järjestää Kiovassa, sillä kisat ovat vasta lähes vuoden päästä.

– Uskon, että Kiova tai muu turvallinen ukrainalainen kaupunki olisi fantastinen paikka pitää ne, Johnson sanoi.

EBU:n mukaan kisoja e i pidetä Ukrainassa

Euroopan yleisradiounioni (EBU) tiedotti eilen perjantaina, että ensi vuoden Euroviisuja ei järjestetä Ukrainassa Venäjän hyökkäyssodan takia. Ukraina arvosteli EBU:n päätöstä ja maan kulttuuriministeri Oleksandr Tjatshenko vaati lausunnossaan päätöksen muuttamista, koska hänen mukaansa Ukraina kykenee täyttämään kaikki sitoumukset.

Tjatshenko kertoi Guardianille, että Ukraina voisi muuttaa Euroviisujen formaattia kisojen järjestämiseksi niin, että tuhannet ihmiset eivät osallistuisi tapahtumaan paikan päällä.

– Puhuimme heille (EBU:lle) muutama päivä sitten ja esittelimme visiomme siitä, kuinka voisimme isännöidä Euroviisut Ukrainassa, kaikista vaikeuksista huolimatta, mutta emme saaneet takaisin kysymyksiä, edes turvallisuudesta tai mistään muusta, kulttuuriministeri sanoi Guardianin mukaan.

Ukrainan mukaan maa voisi järjestää Euroviisut turvallisesti, ja se aikoo vastustaa kisojen siirtämistä Britanniaan.

EBU kertoi aloittavansa keskustelut Britannian yleisradioyhtiö BBC:n kanssa siitä, järjestäisikö Britannia vuoden 2023 Euroviisut. Britannia sijoittui tämän vuoden Euroviisuissa toiseksi.

Guardianin mukaan useat Britannian kaupungit kuten Leeds, Liverpool, Manchester ja Glasgow ovat ilmaisseet kiinnostusta ensi vuoden Euroviisujen järjestämiseen.