Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Lähes 60 ihmistä kuollut tulvissa Bangladeshissä ja Intiassa

Bangladeshissä ja Intiassa monsuunimyrskyt ovat aiheuttaneet tuhoisia tulvia. Ainakin 59 ihmistä on kuollut tulvissa, viranomaiset kertovat. Ihmisiä on kuollut myös salamaniskuihin ja maanvyörymiin.

Bangladeshin koillisosassa sijaitsevan Sylhetin alueen johtajan mukaan tulvat pahenivat lauantaiaamuna sen jälkeen, kun sateet olivat tilapäisesti hellittäneet perjantaina. Kokonaisia kylällisiä ihmisiä on otettu suojaan kouluihin.

– Jouduimme odottamaan kokonaisen päivän kotimme katolla, kunnes naapurimme pelasti meidät veneellä. Äitini sanoi, ettei hän ole elämänsä aikana nähnyt näin pahoja tulvia, 23-vuotias bangladeshilainen kertoi.

Eräs toinen tulvineelta alueelta pelastuttu nainen kertoi, ettei hänen perheellään ollut ollut kahteen päivään mitään syötävää.

– Vesi nousi niin nopeasti, ettemme ehtineet ottaa mitään mukaamme, hän kertoi.

Tulvien ennustetaan vielä pahenevan

Viranomaisten mukaan tilanne on vakava. Yli neljän miljoonaa ihmisen koti on jäänyt tulvaveden alle, ja laajat alueet ovat olleet ilman sähköä.

Ennusteiden mukaan tulvat pahenevat seuraavien kahden päivän aikana rankkasateiden myötä Bangladeshissa ja Intian koillisosan yläjuoksulla.

Ennen tämän viikon sateiden alkua Sylhetin alue oli yhä toipumassa viime kuun lopulla iskeneistä pahimmista tulvista lähes kahteen vuosikymmeneen. Neljä miljoonaa ihmistä kärsi tulvista, ja ainakin 10 ihmistä sai niissä surmansa.

Tulvat ovat säännöllinen uhka miljoonille ihmisille Bangladeshissä. Asiantuntijoiden mukaan ilmastonmuutos lisää niiden esiintymistiheyttä, voimakkuutta ja arvaamattomuutta.