Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

CNN: On epäselvää, onko Venäjän ilmoittamaa evakuointikäytävää olemassa

Venäjän puolustusministeriö sanoi eilen olevansa valmis järjestämään keskiviikkona "humanitaarisen operaation" siviilien evakuoimiseksi Sjeverodonetskista Venäjän hallitsemille alueille pohjoiseen, Svatoven kaupunkia kohti.

Uutiskanava CNN:n mukaan on epäselvää, onko Venäjän ilmoittamaa evakuointikäytävää olemassa. Lisäksi on epäselvää, lähtevätkö ukrainalaiset Venäjän miehittämille alueille.

CNN:n mukaan Ukrainan viranomaiset ovat yleensä suhtautuneet epäilevästi tällaisiin väitteisiin. Ukrainan mukaan Venäjän joukot ovat toistuvasti rikkoneet lupauksia evakuointikäytävien avaamisesta, ajaneet evakossa olevia siviilejä omille alueelleen ja jättäneet noudattamatta tulitaukosopimuksia.

Ukraina ei ole kommentoinut Venäjän eilistä ilmoitusta. Evakuointikäytävän järjestäminen vaatisi molemminpuolista tulitaukoa.

Venäjä vaati tiistaina ukrainalaisia taistelijoita laskemaan aseensa ja "lopettamaan järjettömän vastarintansa" Sjeverodonetskissa.