Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Mediat: EKP pitää tänään ylimääräisen kokouksen

Euroopan keskuspankki (EKP) aikoo pitää tänään ylimääräisen kokouksen, kertovat muun muassa uutistoimistot AFP ja Bloomberg. Uutistoimistojen mukaan EKP:n neuvoston on määrä keskustella tämän hetken markkinatilanteesta.

Ilmoitus ylimääräisestä kokouksesta tuli sen jälkeen, kun Italian valtion 10-vuotisen joukkovelkakirjalainan jälkimarkkinakorko nousi neljään prosenttiin. Edellisen kerran Italian lainan korko on ollut näin korkealla vuonna 2014.

Pahasti velkaantunut Italia kuuluu euroalueen haavoittuvimpiin talouksiin. Valtionlainojen korkojen nousu viittaa siihen, että markkinoilla on epäluottamusta Italiaa kohtaan.

EKP ilmoitti viime viikolla, että se aikoo nostaa heinäkuussa ohjauskorkojaan 0,25 prosenttiyksiköllä. Sen jälkeen seuraava ohjauskoron nosto olisi vuorossa syyskuussa, ja korkojen nostoja jatkettaisiin sen jälkeenkin.

Sijoittajat eivät ole vakuuttuneita

Bloombergin mukaan sijoittajat eivät ole vakuuttuneita siitä, että EKP kykenisi samaan aikaan nostamaan ohjauskorkojaan ja pitämään pinnalla euroalueen haavoittuvimmat taloudet.

Ohjauskorkojen noston tarkoituksena on suitsia kiihtynyttä inflaatiota. Samalla korkojen nosto hidastaa talouskasvua, mikä saattaa johtaa heikoimmin kasvavat taloudet vaikeuksiin.

EKP on päättänyt myös lopettaa tämän kuukauden päättyessä massiivisen omaisuuserien osto-ohjelmansa (APP). EKP on näin tukenut tähän saakka euroalueen talouksia ostamalla valtioiden velkapapereita.

Bloomberg viittaa italialaislehti Corriere della Seran aiempaan uutiseen. Suomessa kokouksesta kertoi aiemmin Helsingin Sanomat.