UPM antoi positiivisen tulosvaroituksen – liikevoitto nousee edellisvuodesta

Metsäyhtiö UPM nostaa tulosnäkymiään tälle vuodelle. Yhtiö arvioi nyt, että sen vertailukelpoinen liikevoitto nousee viime vuoteen verrattuna. Aiemmin se on ennakoinut, että tämän vuoden liikevoitto olisi viime vuotta vastaavalla tasolla tai tätä korkeampi.

UPM:n vertailukelpoinen liikevoitto oli 586 miljoonaa euroa vuoden 2021 alkupuoliskolla ja 1 471 miljoonaa euroa koko vuonna 2021.

UPM:n mukaan vahva markkinatilanne on jatkunut kaikissa yhtiön liiketoiminnoissa. Alkuvuonna UPM:n suomalaisilla tuotantolaitoksilla oli lakko, joka kesti lähes neljä kuukautta. Yhtiön mukaan tuotanto ja asiakastoimitukset saatiin ripeästi liikkeelle lakon jälkeen.

– Yhtiö on onnistunut hyvin hallitsemaan marginaaleja haastavassa kustannusympäristössä. Lisäksi yhtiön suomalaisten tehtaiden tuotannon käynnistäminen liiketoimintakohtaisten työehtosopimusten solmimisen jälkeen huhtikuussa onnistui hyvin ja asiakastoimitukset pääsivät ripeästi liikkeelle, UPM sanoo tiedotteessaan.

Yhtiö toteaa samalla, että tähän vuoteen liittyy edelleen merkittäviä epävarmuuksia. Niitä ovat liittyvät sota Ukrainassa, Euroopan ja koko maailman talouskasvu, energiamarkkinoiden poikkeuksellinen tilanne, Olkiluodon kolmosreaktorin käynnistäminen sekä tiukat raaka-aine ja logistiikkamarkkinat.

UPM julkaisee seuraavan osavuosikatsauksensa 21. heinäkuuta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut