Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leivotko mokkapaloja vai ahkeroitko talkoissa? Vastaa ESS:n kyselyyn ja kerro, mikä olisi paras tapa rahoittaa lasten harrastustoimintaa

Kuvernöörin mukaan kaikki Sjevjerodonetskista pois vievät sillat on tuhottu, kertoo Guardian

Kaikki kolme Sjevjerodonetskin kaupungista ulos vievää siltaa on tuhottu, sanoo Luhanskin alueen kuvernööri Serhi Haidai Guardian-lehden mukaan. Kuvernöörin mukaan Venäjä ei ole täysin valloittanut kaupunkia, sillä osa kaupunkia on yhä ukrainalaisten hallinnassa.

Viime päivien aikana tuhotut sillat ylittivät joen, joka erottaa Sjevjerodonetskin ja Lysytshanskin kaupungit. Siltojen tuho on aiheuttanut sen, etteivät siviilit pääse pakenemaan Lysytshanskiin.

Haidain mukaan Sjevjerodonetskia lähellä olevassa Lysytshanskin kaupungissa on viimeisen vuorokauden aikana kuollut kolme siviiliä. Kuolleiden joukossa on kuusivuotias poika.

Apulaismaatalousministeri: Ukraina on menettänyt neljänneksen peltomaastaan

Ukraina on menettänyt 25 prosenttia peltomaastaan Venäjän hyökkäyksen jälkeen, kertoo maan apulaistalousministeri Taras Vysotskiy. Hänen mukaansa elintarviketurva ei kuitenkaan ole uhattuna, sillä viljelykasvien istutus on tänä vuonna ollut riittävää.

– Ukrainalaiset maanviljelijät onnistuivat valmistautumaan kylvämiseen suhteellisen hyvin ennen sodan alkua, Vysotskiy sanoi.

Apulaismaatalousministerin mukaan kansalliset kulutustasot ovat laskeneet "joukkosiirtymien ja ulkoisen muuttoliikkeen vuoksi", kun miljoonat pakenivat taisteluita.

YK on kuitenkin varoittanut, että konflikti lisää aliravitsemuksen ja nälänhädän riskiä ympäri maailmaa.

Kansainvälisen kansalaisjärjestö World Data Centerin mukaan Ukrainalla oli ennen sotaa yli 30 miljoonaa hehtaaria peltoa.

Ennen sotaa Ukraina oli maailman neljänneksi suurin vehnän ja maissin toimittaja. Venäjä ja Ukraina tuottivat 30 prosenttia vehnän maailmanlaajuisesta tarjonnasta.