Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Huomiselle juhlapäivälle luvassa epävakaista säätä – aurinkoisinta länsirannikolla

Sää on huomenna koulujen päättymis- ja juhlapäivänä epävakainen lähes koko maassa, kertoo Ilmatieteen laitos. Ainoastaan Länsi-Suomessa ulkojuhlien vietto voi onnistua ilman kuurosateiden riskiä.

– Jos parasta paikkaa (huomiselle) hakee Suomen maasta, se olisi läntisin Suomi ja erityisesti länsirannikko, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Anja Häkkinen sanoo.

Huomenna aamulla heikkoja sateita voi esiintyä lähinnä itä- ja pohjoisosassa maata. Iltapäivällä sadekuuroja ja mahdollisesti ukkostakin voi muodostua maan etelä- ja keskiosassa, Häkkinen sanoo. Heikompia sadekuuroja voi ilmetä myös Lapissa.

Länsi-Suomessa sadekuurot ovat Häkkisen mukaan harvassa, jos tilannetta vertaa esimerkiksi Itä- tai Etelä-Suomeen.

Lämpötila pysyy yli 10 asteen

Lämpötila vaihtelee huomenna noin 10–20 asteen välillä. Lämpötilat ovat parhaimmillaan lännessä aurinkoisilla alueilla noin 20 asteen tuntumassa. Sadekuuron vallitessa lämpötila voi laskea lähelle kymmentä astetta.

Eri puolilla Suomea lämpötila voi vaihdella aamulla 10–15 asteen välillä, kun juhliin lähdetään. Juhlaväen onneksi koko maassa on kyse lähinnä kuurosateista.

– Huonolla tuurilla voi olla laajempi kuuroalue, joka kestää pidempään, Häkkinen sanoo.

Iltaa kohden kuurot vähenevät.

– Ilta saattaa monin paikoin olla poutainen etelässä, idässä ja pohjoisessakin, hän arvioi.

Korkeapaineen selänne saapuu pian

Sunnuntaille on tulossa Häkkisen mukaan lännestä ainakin jonkinlainen uusi sadealue. Sateita voi esiintyä sunnuntain aikana ainakin maan länsiosassa ja Lapissa. Kyseessä ei ole taaskaan mikään laaja sadealue.

Etelässä ja idässä saattaa olla sunnuntaina kohtuullisen poutaista, vaikka pilvisyyttäkin esiintyy. Parhaimmillaan lämpötila voi kohota jälleen noin 20 asteen tuntumaan Etelä-Suomessa. Lännessä sadealueen vallitessa lämpötila voi olla noin 10–15 astetta.

Koululaisten ensimmäinen lomaviikko alkaa korkeapaineen selänteen liikkuessa Suomen yllä.

– Näillä näkymin ainakin maanantai ja tiistai ovat (viikonloppua) lämpimämpiä ja aurinkoisempia suuressa osassa maata.

Lämpötila saattaa tällöin kohota yli 20 asteen ainakin maan etelä- ja keskiosassa. Lapissa on viileämpää.