Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Venäläiset valtasivat Sjevjerodonetskin lähes täysin, kaupunki miltei raunioina

Ukrainan itäosassa venäläisjoukot ovat vallanneet Sjevjerodonetskin kaupungin lähes täysin, kertoi Luhanskin kuvernööri Serhi Haidai tiistaina. Kaupungin hallinnasta on käyty raskaita taisteluita, joissa kumpikin osapuoli on kärsinyt pahoja tappioita.

– Valitettavasti, tänään (tiistaina), Venäjän joukot hallitsevat suurinta osaa kaupungista, Haidai sanoi.

Haidain mukaan 90 prosenttia kaupungista on tuhottu. Venäläisten kerrotaan muun muassa iskeneen kemikaalitehtaaseen vaurioittaen typpihapposäiliöltä. Alueen viranomaiset ovat kehottaneet kaupungissa vielä olevia siviilejä pysymään suojissa.

Haidain mukaan kaupungissa olevat ukrainalaisjoukot eivät kuitenkaan ole jäämässä mottiin.

– Pelko siitä, että armeijamme piiritettäisiin jossain, sitä ei tule tapahtumaan, Haidai vakuutti ja sanoi, että sotilaat kommunikoivat jatkuvasti Ukrainan viranomaisten kanssa.

Siviilien evakuoiminen Sjevjerodonetskista ei ole ollut taistelujen vuoksi mahdollista, kaupungin pormestari Oleksandr Stryuk sanoi BBC:n mukaan Ukrainan televisiolle.

BBC arvioi jo aikaisemmin, että Ukraina saattaa olla suunnittelemassa strategista perääntymistä kaupungista, koska tappiot kasvavat niin suuriksi. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin mukaan armeija menettää 50–100 sotilasta joka päivä taisteluissa.

Donetskin kuvernöörin Pavlo Kyrylenkon mukaan koko Donetskin alue on nyt taistelukenttää, jossa jokainen siviili on vaarassa joutua Venäjän iskujen kohteeksi.

– Donetskin alueella ei ole turvallisia paikkoja. Lähtekää evakkoon! Evakko pelastaa henkiä, Kyrylenko usutti.

-----

Lähteenä myös uutistoimisto AFP