Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Nepalissa matkustajakoneturman jäljiltä löydetty 21 ruumista

Nepalissa Himalajan vuoristossa sunnuntaina vuorenrinteeseen syöksyneen matkustajakoneen hylystä on tähän mennessä löydetty 21 ihmisen ruumiit, kertoo maan armeija. Koneen kyydissä oli 22 ihmistä, joista viimeisen etsinnät jatkuvat.

– Alueella on hyvin vaikea työskennellä. Lentokone on useina kappaleina pitkin rinnettä, kertoi paikan päällä oleva poliisi.

Tara Air -lentoyhtiön edustajan mukaan kone oli lähtenyt liikkeelle sunnuntaina paikallista aikaa aamukymmenen tienoilla Pokharasta ja sen päämääränä oli suosittu vaelluskohde Jomsom. Yhteys koneeseen menetettiin vartti lähdön jälkeen.

Pokharan lentokentän edustajan mukaan kuvien perusteella vaikuttaa siltä, että lentokone ei olisi syttynyt tuleen, vaan törmännyt suureen kallionlohkareeseen.

Maan ilmailuviranomaisen mukaan kone joutui onnettomuuteen noin 4 400 metrin korkeudessa. Paikallisen virkamiehen mukaan koneen hylky on noin 3 800–4 000 metrin korkeudessa, minkä vuoksi pääsy sen luo jalkaisin on hyvin vaikeaa.

Koneen matkustajien joukossa oli nepalilaisten lisäksi neljä intialaista ja kaksi saksalaista.

Tara Air -lentoyhtiön edellinen kuolemaan johtanut onnettomuus tapahtui samalla reitillä vuonna 2016, kun 23:a ihmistä kuljettanut kone syöksyi vuorenrinteeseen.