Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Texasin ampuja lähetti saksalaiselle teinitytölle viestejä, joissa viittasi tekevänsä jotain aseellaan

Texasin ampuja lähetti minuutteja ennen veritekoaan viestejä Saksassa olevalle 15-vuotiaalle tytölle. Kaksikon viestittelystä kertoivat tyttöä haastatelleet New York Times ja CNN.

Tyttö kertoo tavanneensa epäillyn noin kaksi viikkoa aiemmin Yubo-sovelluksessa, jonka kautta ihmiset voivat olla livestriimiä lähettämällä yhteydessä muihin käyttäjiin. Muutkin nuoret ovat kertoneet olleensa epäiltyyn yhteydessä samaisen palvelun kautta.

Saksassa asuva tyttö kertoo epäillyn soittaneen hänelle videopuhelun syntymäpäivänsä tienoilla. Toukokuun puolivälissä 18 vuotta täyttänyt mies oli soittanut tytölle asekaupasta, josta hän kertoi ostavansa kivääriä.

Seuraavien päivien aikana mies viittasi useaan otteeseen epämääräisesti tekevänsä jotain aseella. Ampumista edeltävänä iltana mies oli kertonut tytölle, että hänen ovelleen oli saapunut paketti ja lähettänyt pahvilaatikosta kuvia. Sittemmin hän oli kertonut paketissa olleen ammuksia.

Kirjoitti Facebookissa aikeissaan

Texasin kuvernööri Greg Abbott kertoi Suomen aikaan keskiviikkoiltana pitämässään tiedotustilaisuudessa, että ampuja oli kirjoittanut myös Facebookissa aikeistaan. Ensimmäisessä kirjoituksessa ampuja sanoi aikovansa ampua isoäitiään, toisessa, että hän on ampunut tätä, Abbott kertoi. Kolmas kirjoitus on lähetetty 15 minuuttia ennen hyökkäystä, ja siinä mies kertoi aikovansa ampua peruskoululla.

Pian Abbottin puheenvuoron jälkeen Facebook tähdensi, että kyse oli yksityisviesteistä.

Pikaviestipalvelu Snapchat kertoi jäädyttäneensä ampujaan liitetyn tilin.

– Tutkimme tiliä, joka on saattanut liittyä epäiltyyn, ja olemme aktiivisesti yhteydessä lainvalvontaviranomaisiin tukeaksemme heidän tutkintaansa, sanottiin yhtiön lausunnossa CNN:n mukaan.