Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Yön uutiskooste | Kouluampuja surmasi useita ihmisiä Texasissa, Suomen ja Ruotsin Nato-delegaatiot matkustavat tänään Turkkiin

Yhdysvaltain Texasissa tapahtuneessa kouluampumisessa on kuollut ainakin 21 ihmistä. Uvalden kaupungissa sijaitsevaan peruskouluun hyökännyt ampuja surmasi ainakin 18 lasta, kertoo Texasin senaatin jäsen Roland Gutierrez CNN:lle viitaten Texasin julkisesta turvallisuudesta vastaavan osaston tietoihin.

Gutierrez kertoi kolmesta kuolleesta aikuisesta. Epäselvää on, onko epäilty laskettu mukaan lukuun. Yhden opettajan on kerrottu kuolleen ampumisessa.

Texasin kuvernöörin Greg Abbottin mukaan epäilty ampuja, paikallinen 18-vuotias mies on saanut surmansa. Hänen mukaansa poliisi on ilmeisesti tappanut tämän.

Tämänhetkisten tietojen mukaan ampuja saapui koululle autolla. Miehellä oli mukanaan käsiase ja mahdollisesti kivääri, Abbott sanoi. Paikallisen koulupiirin korkein turvallisuusviranomainen kertoo CNN-kanavan mukaan, että epäilty vaikuttaa toimineen yksin. (Lähde: AFP)

Yhdysvaltain Biden peräänkuuluttaa rohkeutta nousta vaikutusvaltaista aseteollisuutta vastaan

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden sanoi puheessaan Texasin joukkoampumisen jälkeen, että yhdysvaltalaisten tulee vastustaa maan vaikutusvaltaista aseteollisuutta tukevaa lobbausta.

Biden sanoi olevansa kyllästynyt ja kysyi missä on yhdysvaltalaisten rohkeus nousta aseteollisuutta vastaan. Hän peräänkuulutti toimia, joilla voitaisiin välttää Yhdysvalloissa suhteellisen yleisiä joukkoampumisia.

Kouluampuja surmasi paikallista aikaa tiistaina ainakin 18 lasta texasilaisessa alakoulussa. (Lähde: AFP)

Suomen ja Ruotsin delegaatiot matkustavat tänään Turkkiin keskustelemaan Nato-jäsenyydestä

Suomen ja Ruotsin delegaatiot matkustavat tänään Turkkiin keskustelemaan Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydestä. Turkin ulkoministeriön mukaan delegaatiot tapaavat Ankarassa presidentti Recep Tayyip Erdoganin tiedottajan Ibrahim Kalinin sekä Turkin varaulkoministeri Sedat Önalin.

Turkki on toistuvasti ilmaissut vastustavansa Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä. Turkin presidentti Erdogan on syyttänyt maita muun muassa "terroristien majoittamisesta" viitaten muun muassa kurdien sissijärjestö PKK:hon.

Lahtelaisen moottoripyöräkerhon tiloissa kuoli mies väkivaltaiseksi äityneessä välienselvittelyssä – murhakäräjät alkavat

Päijät-Hämeen käräjäoikeus alkaa tänään käsitellä viime joulukuussa lahtelaisen moottoripyöräkerhon tiloissa tapahtunutta välienselvittelyä, jossa kuoli 44-vuotias mies. Syyttäjä vaatii neljälle miehelle tuomiota murhasta.

Blue Cross Vikings -nimisen moottoripyöräkerhon tiloissa alkoi STT:n tietojen mukaan ampumavälikohtaus, jossa yksi mies kuoli ja yksi haavoittui vakavasti.

Oikeudenkäyntiin liittyy ihmisiä, jotka kuuluvat poliisin järjestäytyneiksi rikollisryhmiksi katsomiin ryhmiin. On kuitenkin epäselvää, onko ryhmillä ollut roolia ampumisessa vai oliko kyseessä henkilökohtainen välienselvittely.

Mielipidetutkimus: Enemmistö ukrainalaisista näkee, että mitään alueita ei tulisi luovuttaa Venäjälle, vaikka se pitkittäisi sotaa

Noin 82 prosenttia ukrainalaisista näkee, että Ukrainan ei tulisi luovuttaa mitään alueita osana rauhansopimusta Venäjän kanssa. Asiasta uutisoi Britannian yleisradioyhtiö BBC viitaten tuoreeseen ukrainalaistutkimukseen.

BBC:n mukaan kiovalaisen kansainvälisen sosiologian instituutin tutkimukseen vastanneista enemmistö sanoi, ettei tukisi alueellisia myönnytyksiä, vaikka se pitkittäisi sotaa ja uhkaisi Ukrainan itsenäisyyttä.

Kymmenen prosenttia vastanneista hyväksyi alueiden luovuttamista rauhan saavuttamiseksi.

Tutkimukseen osallistui 2 000 ihmistä.

Leijonat pelaa välieräpaikasta Slovakiaa vastaan torstai-iltana – Slovakia kaatunut MM-peleissä 10 kertaa peräkkäin

Suomi pelaa jääkiekon MM-kotikisojen välieräpaikasta Slovakiaa vastaan Tampereen areenalla torstaina kello 20.20 alkaen. Muut puolivälieräpelit ovat kello 16.20 alkavat Saksa–Tshekki (Helsinki) ja Ruotsi–Kanada (Tampere) sekä Leijonien ottelun kanssa samaan aikaan Helsingissä alkava Sveitsi–Yhdysvallat.

Suomi ja Slovakia ovat kautta aikain kohdanneet MM-kisoissa 17 kertaa vuosina 1997–2019. Suomi on voittanut peleistä 13, kerran on pelattu tasan ja Slovakialla on kolme voittoa. Suomi on voittanut maiden kymmenen viimeisintä MM-kohtaamista, tappioista viimeisin on Ostravan MM-jäältä keväältä 2004.

MM-pudotuspeleissä Suomi ja Slovakia kohtasivat edellisen kerran vuonna 2013. Tuolloin Helsingissä Leijonat peittosi MM-puolivälierässä slovakit 4–3.

New York tasoitti ottelusarjan lukemiin 2–2 Carolinaa vastaan

Yhdysvalloissa jääkiekon NHL:ssä New York Rangers nappasi toisen perättäisen voiton kotiareenallaan Carolina Hurricanesia vastaan. Ottelu päättyi lukemiin 4–1.

Carolinan ainokainen maali syntyi suomalaisvoimin, kun Teuvo Teräväinen upotti kiekon Sebastian Ahon syötöstä ohi New York -vahti Igor Shesterkin.

Shesterkin nappasi kiekon 30 kertaa. Carolinan maalilla Antti Raanta puolestaan torjui 24 kertaa.

Rangers voitti myös joukkueiden edellisen kohtaamisen sunnuntaina Madison Square Gardenissa, ja ottelusarja pudotuspelien toisen kierroksen osalta on nyt tasan 2–2. Jatkoon pääsee se joukkue, joka voittaa ensimmäisenä neljä ottelua.

Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat Carolinassa torstaina.