Suomen ja Saksan merivoimat harjoittelevat Suomenlahdella

Suomen ja Saksan merivoimat harjoittelevat alkuviikosta Suomenlahdella, Merivoimat kertoo tiedotteessaan. Maanantaista tiistaihin kestävässä harjoituksessa miinantorjunta-alus Vahterpää ja Saksan merivoimien alus FGS Sachsen harjoittelevat yhdessä Suomenlahden kansainvälisellä merialueella.

Harjoituksen tavoitteena on Merivoimien mukaan harjaannuttaa osallistujia toimimaan monikansallisessa toimintaympäristössä. Tarkoituksena on muun muassa kehittää osaamista kansainvälisen tilannekuvan vaihdossa, tiedotteessa sanotaan.

Kyseessä on niin sanottu Passex-harjoitus, joihin eri valtioiden laivastoilla on pitkät perinteet, Merivoimien verkkosivuilla kerrotaan. Harjoitusten sisältö voi vaihdella yksinkertaisista viestiharjoitteista koko vuorokauden kestäviin monipuolisempiin harjoituksiin.

Merivoimien esikunnan johtaman harjoituksen jälkeen FGS Sachsen saapuu laivastovierailulle Helsinkiin loppuviikon ajaksi.

Mainos: Lahden kaupunki

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut