Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Oasiksen hajoamiseen johtanut kitara huutokaupattiin lähes 400 000 eurolla

Brittibändi Oasiksen hajoamiseen vaikuttanut kitara löysi tiistaina uuden omistajan huutokaupassa mojovalla summalla. Noel Gallagherin punainen Gibson-kitara myytiin Pariisissa pidetyssä huutokaupassa 385 500 eurolla.

Kitara meni rikki vuonna 2009 pariisilaisfestivaalissa, mikä johti koko yhtyeen hajoamiseen. Huutokaupan järjestäneen Artpeges-gallerian perustajan ja kitara-asiantuntijan Jonathan Bergin mukaan kyseessä on "kulttihetki" musiikin historiassa, mikä lisää kitaran arvoa.

Muun muassa Wonderwall-hitistään tunnettu Oasis niitti kansainvälistä menestystä 1990-luvulla, ja sen ydinjäsenet olivat Gallagherin veljekset Noel ja Liam. Oasiksen piti esiintyä 2009 Pariisin Rock en Seine -festareilla, mutta Gallagherin veljesten välillä pidempään muhineet erimielisyydet kärjistyivät.

– Yksi Noelin kitaroista meni rikki, ja se johti yhtyeen hajoamiseen, Berg taustoitti.

Yhtyeen esiintymistä odottanut pariisilaisyleisö sai Oasiksen sijaan kuulla yllättävän tiedon bändin äkillisestä hajoamisesta. Hajoamisen jälkeisinä vuosina Gallagherin veljekset sivaltelivat toisiaan usein julkisuudessa, mutta vihanpito on sittemmin laantunut. Heillä ei kuitenkaan ole aikomuksia laittaa yhtyettä takaisin pystyyn.

Pariisissa rikki mennyt Gibson-kitara entisöitiin vuonna 2011. Se myytiin tiistaina alkuperäisessä kotelossaan, ja mukana oli lappu Noel Gallagherilta, jossa luki "Rauhaa, rakkautta ja banaaneja."

Kitaran lähtöhinta oli 150 000 euroa, mutta siitä pulitettiin lopulta yli kaksinkertainen hinta.