Presidentti Niinistö valtiovierailulle Ruotsiin keskellä historiallisia Nato-päätöksiä

Presidentti Sauli Niinistö saapuu tänään valtiovierailulle Ruotsiin puolisonsa Jenni Haukion kanssa. Vierailu ajoittuu turvallisuuspoliittisesti merkittävään ajankohtaan sekä Suomen että Ruotsin ilmoitettua juuri Nato-jäsenyyden hakemisesta.

Niinistö keskustelee iltapäivällä pääministeri Magdalena Anderssonin kanssa, joka kertoi eilen Ruotsin haluavan jättää jäsenhakemuksen Natolle yhdessä Suomen kanssa. On mahdollista, että jäsenhakemusten jättäminen Brysselissä ajoittuisi Niinistön kaksipäiväisen valtiovierailun ajalle.

Valtiovierailu alkaa Tukholmassa aamulla Kuninkaanlinnalla, missä kuningas Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia ottavat suomalaisvieraat vastaan valtiovierailuun kuuluvin seremonioin.

Kunniakomppanian tarkastuksen ja kansallislaulujen jälkeen presidentti- ja kuningaspari tapaavat linnassa myös kruununprinsessa Victorian, prinssi Danielin, prinssi Philipin ja prinsessa Sofian.

Puoliltapäivin presidentti Niinistö vierailee valtiopäivillä, missä hän pitää myös puheen ennen lounasta Kuninkaanlinnassa.

Pääministeri Anderssonin tapaamisen ja yhteisen lehdistötilaisuuden jälkeen ohjelmassa on vielä kulttuuritilaisuus Tukholman Kulttuuritalolla. Ensimmäinen vierailupäivä päättyy Ruotsin kuningasparin isännöimään gaalabankettiin Kuninkaanlinnassa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut