Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Yön uutiskooste | Ruotsin oma arvio turvallisuuspolitiikasta ei sisällä Nato-suositusta, Asuntokauppa laskee alkuvuonna noin kymmenen prosenttia

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Ruotsissa hallitus julkistaa tänään aamupäivällä oman turvallisuuspoliittisen analyysinsä, jota on valmisteltu yhteistyössä kaikkien valtiopäiväpuolueiden kanssa. Arviossa punnitaan mahdollisen Nato-jäsenyyden hyötyjä ja haittoja, mutta ei oteta suoraan kantaa jäsenyyteen.

Julkisuuteen tihkuneiden tietojen mukaan arviossa todetaan, että nykyiset puolustusyhteistyöjärjestelyt eivät takaa Ruotsille avun saamista, jos maahan hyökätään. Kahdenvälisiä liittoumia turvatakuiden varmistamiseksi ei myöskään pidetä realistisena vaihtoehtona.

Ruotsin Nato-päätöksen kannalta ratkaiseva päivä on sunnuntaina, jolloin hallituspuolue sosiaalidemokraatit kertoo kantansa jäsenyyteen.

The Rasmus jatkaa Euroviisujen finaaliin

Suomen edustaja The Rasmus jatkaa Euroviisujen finaaliin kappaleellaan Jezebel. Torstain semifinaalista jatkaa lauantain viisufinaaliin yhteensä 10 maata.

Finaalipaikan nappasivat Suomen lisäksi Belgia, Tshekki, Azerbaidzhan, Puola, Viro, Australia, Ruotsi, Romania ja Serbia.

Tulokset määräytyivät yleisöäänten ja kansallisten ammattilaisraatien pisteiden perusteella. Kaikkiaan toisessa semifinaalissa kilpaili 18 maata.

Viisufinaalissa nähdään ensimmäisestä ja toisesta semifinaalista jatkoon päässeet 20 maata sekä suoraan finaaliin pääsevät viisi suurta rahoittajamaata eli kisaisäntä Italia, Espanja, Britannia, Saksa ja Ranska.

Euroviisujen finaalin esiintymisjärjestys julkaistiin - The Rasmus esiintyy neljäntenä

Euroviisujen finaalin esiintymisjärjestys on julkaistu. Suomen edustaja The Rasmus esiintyy lauantain viisufinaalissa neljäntenä.

The Rasmus eteni viisufinaaliin torstain semifinaalista. Yhtye arpoi esiintymispaikakseen finaaliin ensimmäisen puoliskon.

Kaikkiaan viisujen finaalissa esiintyy 25 maata. Maiden edustajat arpovat kummalla puoliskolla ne esiintyvät, ja lopullisen järjestyksen päättävät viisujen tuottajat.

Hypo: Asuntokauppa laskee alkuvuonna noin kymmenen prosenttia - hinnat nousevat maltillisesti, yksiöiden hinnat tulevat jopa laskemaan

Suomen asuntokauppa laskee noin kymmenen prosenttia tämän vuoden tammi-kesäkuussa, arvioi Suomen Hypoteekkiyhdistyksen (Hypo) asuntomarkkinakatsaus. Ukrainan sota kutisti asuntokauppaa maalis-huhtikuussa ja on tehnyt tulevaisuuden näkymistä epävarmempia.

Asuntojen hinnat nousevat tänä vuonna noin puolitoista prosenttia, kun ensi vuonna nousu jää vain puoleen prosenttiin. Eniten sakkaavat yksiöiden hinnat, jotka voivat jopa laskea.

Sen sijaan suurempien asuntojen hinnat tulevat nousemaan pääkaupunkiseudun, Turun ja Tampereen alueilla.

Moottoripyöräjengi Cannonballin lakkauttamiskäsittely päättyy Lahdessa

Käräjäkäsittely moottoripyöräjengi Cannonballin lakkauttamisesta päättyy tänään loppulausuntoihin. Sen jälkeen Päijät-Hämeen käräjäoikeus jää pohtimaan ratkaisuaan.

Cannonballin ja sen alayhdistyksen Squad 32:n lakkauttamista vaativat syyttäjät. Heidän mukaansa Cannonball on rekisteröimätön yhdistys, jonka toiminnan määräävänä ja pääasiallisena tarkoituksena on rikosten tekeminen.

Cannonball sanoo olevansa vain moottoripyöräkerho ja että mahdolliset rikokset ovat yksittäisten jäsenten tekosia.

Neljä Yhdysvaltojen ilmavoimien lentokonetta tankataan tänään Suomen ilmatilassa

Neljä Yhdysvaltojen ilmavoimien A-10-lentokonetta tankataan tänään Suomen ilmatilassa, kertoo Puolustusvoimat tiedotteessaan. Tankattavat koneet ja KC-135 Stratotanker -ilmatankkauskone eivät tiedotteen mukaan laskeudu lainkaan Suomen maaperälle. Puolustusvoimien mukaan ylilento on osa koneiden reittisuunnitelmaa.

Vieraan valtion ilma-alus saa tulla Suomen alueelle, jos alukselle on myönnetty siihen lupa. Puolustusvoimien Pääesikunta on käsitellyt ja hyväksynyt amerikkalaiskoneiden ylilennon Suomen ilmatilassa, tiedotteessa sanotaan.

Runsas koivun siitepöly voi kiusata allergisia varsinkin Etelä-Suomessa lähipäivinä

Koivun siitepölymäärät ovat nyt pääosin runsaita varsinkin Etelä-Suomessa, kertoo Turun yliopiston siitepölytiedotus Norkko. Lisäksi koivun siitepölyä on runsaasti paikoittain Keski-Suomessa. Ilmavirtojen mukana sitä leviää myös koko maahan.

Koivun siitepölymäärien odotetaan pysyvän runsaina tai kohtalaisina eteläisessä Suomessa ja maan keskiosissa ainakin toukokuun puoliväliin saakka. Pohjois-Suomessa määrät ovat vähäisiä tai korkeintaan kohtalaisia.

Lähipäivien mahdolliset sateet voivat laskea ilman siitepölymääriä.

Pohjois-Korea kertoo ensimmäisestä koronakuolemasta - kuuden kuumeessa olleen ihmisen kerrotaan kuolleen

Pohjois-Korea kertoo maassa kuolleen kuusi kuumeessa ollutta ihmistä, joista yhdellä oli todettu koronatartunta. Asiasta kertoo valtiollinen KCNA-uutistoimisto. Maa ei ole aiemmin kertonut koronavirukseen liittyvistä kuolemista ja kertoi ensimmäisestä koronatartunnastakin vasta eilen.

Uutistoimiston mukaan kuume, jonka syytä ei ole saatu tunnistettua on levinnyt maassa räjähdysmäisesti huhtikuun lopulta lähtien. Tätä nykyä maassa on KCNA:n mukaan 187 800 ihmistä eristyksissä ja hoidettavana.

Pohjois-Koreaan on määrätty koronasulku ja julistettu korkein mahdollinen hätätila viruksen hillitsemiseksi. (Lähde: AFP)

Zelenskyi: Venäläisjoukot tuhonneet liki 600 terveydenhuoltolaitosta - satakunta sairaalaa täysin tuhoutunut

Venäläisjoukot ovat tuhonneet Ukrainassa käymänsä sodan aikana 101 sairaalaa, sanoo Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi tuoreessa puheessaan.

Kaikkiaan Zelenskyi väittää venäläisjoukkojen tuhonneen 570 terveydenhuoltolaitosta sen jälkeen, kun Venäjä aloitti hyökkäyssotansa helmikuun loppupuolella. Hän kuvailee venäläisjoukkojen toimia barbaarisiksi.

Hän mainitsee puheessaan myös Tshernihivin alueella tehdyt kouluiskut. Ukrainalaispresidentti kertoo maan rakentavan uudelleen kaikki Venäjän tuhoamat sairaalat sekä kaikki venäläisjoukkojen pommittamat koulut, yliopistot, talot, sillat ja yritykset.

Jääkiekon MM-kilpailut käynnistyvät Helsingissä ja Tampereella

Yhdeksättä kertaa Suomessa pelattavat jääkiekon miesten MM-kilpailut käynnistyvät tänään Helsingissä ja Tampereella. Kisaisäntä Suomi aloittaa alkusarjansa ja kohtaa kello 20.20 Norjan.

Tampereella tahkotaan aiemmin avauspäivänä myös ottelu Yhdysvallat–Latvia. Helsingin jäähallissa pelataan ottelut Ranska–Slovakia ja Saksa–Kanada.

Suomi on saavuttanut 15 MM-mitalia, mutta ei ainuttakaan kotikisoistaan, joita on pelattu Suomessa vuosina 1965, 1974, 1982, 1991, 1997, 2003, 2012 ja 2013.

Tottenham otti tärkeän voiton Arsenalista ja kavensi joukkueiden piste-eroa

Englannin Valioliigassa Tottenham otti tärkeän voiton Arsenalista selvin lukemin 3–0. Lontoolaisjoukkueet kisasivat Valioliigan neljännestä sijasta eli viimeisestä ensi kauden Mestarien liigapaikasta.

Tottenhamin maaleista kaksi laukoi Harry Kane, kolmannen Heung-Min Son.

Neljättä sijaa pitävän Arsenalin tilanne muuttui viidennellä sijalla olevan Tottenhamin voiton myötä astetta tukalammaksi. Tottenhamin voitto kavensi joukkueiden eroa, ja Arsenal on vain pisteen edellä.

Molemmilla joukkueilla on jäljellä kaksi ottelua. (Lähde: AFP)