Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kremlin tiedottaja Peskov: Suomen Nato-jäsenyys uhka Venäjälle – "Naton laajeneminen ei edistä turvallisuutta Euraasiassa"

Suomen liittyminen Natoon on uhka Venäjälle ja Naton laajeneminen ei edistä turvallisuutta Euraasiassa, Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoo Tassin mukaan. Tass kertoi asiasta Telegramissa.

Tass kertoo Peskovin sanoneen, että "Venäjän toimet Suomen Natoon liittymisen johdosta riippuvat siitä, missä määrin liittouman sotilaallinen infrastruktuuri etenee Venäjän rajoille".

Venäjä analysoi tilannetta Suomen liittyessä Natoon ja "selvittää tarvittavat toimenpiteet turvallisuuden varmistamiseksi", Peskov toteaa.

Venäjän presidentti Vladimir Putinin tiedottaja Peskov korostaa Tassin verkkosivujen mukaan, että Suomen Nato-tilanne saa Venäjällä aikaan tarkkaa analyysiä "tarvittavien toimenpiteiden kehittämiselle tilanteen tasapainottamiseksi ja turvallisuutemme varmistamiseksi".

Peskov muistuttaa myös Venäjän presidentti Putinin nykyisestä ohjeistuksesta, että maan tulee vahvistaa länsirajojaan "Naton itäisen sivustan vahvistamisen yhteydessä". Kremlin tiedottaja toteaa, että "Suomi on liittynyt niihin epäystävällisiin askeliin, joita EU:ssa on otettu maamme suuntaan. Tämä aiheuttaa mielipahaa ja tulemme tekemään vastaavia peilireaktioita".