Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leivotko mokkapaloja vai ahkeroitko talkoissa? Vastaa ESS:n kyselyyn ja kerro, mikä olisi paras tapa rahoittaa lasten harrastustoimintaa

Jill Biden teki tänään yllätysvierailun Ukrainaan – tapasi äitienpäivän kunniaksi ukrainalaisia äitejä ja lapsia sekä presidentti Zelenskyin puolison

Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin puoliso Jill Biden teki tänään odottamattoman vierailun Ukrainaan. Bidenin tiedottajan mukaan Jill Biden saapui Ukrainaan Slovakiasta ja tapasi Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin puolison Olena Zelenskan.

Biden kertoi halunneensa tulla Ukrainaan äitienpäiväksi osoittaakseen tukensa ukrainalaisille.

– Tämän sodan on loputtava, se on ollut julmaa. Yhdysvaltalaiset seisovat ukrainalaisten rinnalla, Biden kertoi toimittajille.

Tavattuaan ensin suljettujen ovien takana Biden ja Zelenska vierailivat koulussa, joka on ollut sotaa paenneiden siviilien suojana. Koululla Biden ja Zelenska tapasivat ukrainalaisäitejä ja askartelivat näiden lasten kanssa.

Yhdysvaltalaistietojen mukaan kyseessä on Zelenskan ensimmäinen julkinen esiintyminen Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Bidenin kerrotaan jo palanneen Slovakiaan. Yhdysvaltain ensimmäisen naisen Ukrainan-vierailusta ei ollut tiedotettu etukäteen.

Ukrainassa on vieraillut tänään myös Kanadan pääministeri Justin Trudeau. Pääministerin kanslian mukaan tämän ohjelmassa on ainakin tapaaminen Zelenskyin kanssa.