Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Jo kahdeksas toimittaja kuoli Ukrainassa: "Hän oli aina rohkeimpien joukossa, aina eturintamassa"

Ukrainalainen televisiotoimittaja Oleksandr Makhov, 36, on kuollut Ukrainan sodan taisteluissa, kertoo maan presidentti Volodymyr Zelenskyi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Makhovin kihlattu on vahvistanut uutisen Facebookissa, kirjoittaa Pravda, jonka mukaan Makhov kuoli pommituksessa.

Zelenskyin mukaan Makhov kuoli Iziumin kaupungin lähistöllä Itä-Ukrainassa. Reutersin mukaan kyseessä on jo ainakin kahdeksas toimittaja, joka on kuollut sodassa Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Zelenskyin entinen neuvonantaja, toimittaja Iuliia Mendel luonnehtii Twitterissä Makhovin olleen arvostettu kollega Ukrainassa.

– Lepää rauhassa, hän kirjoittaa.

Ukrainalaisille televisiokanaville työskennellyt Makhov raportoi uransa aikana useilta konfliktialueilta.

Myös Zelenskyi kiitti julkisesti Makhovia, joka värväytyi Ukrainan asevoimiin sodan alettua.

– Isänmaallinen ja vilpitön ilman mitään turhamaisuutta. Hän oli aina rohkeimpien joukossa, aina eturintamassa, Zelenskyi sanoi Reutersin mukaan.

Makhov itse kirjoitti Facebookiin 17. huhtikuuta 36. syntymäpäivänään, että on kunnia puolustaa maata. Hänen somekirjoitustensa perusteella Makhov ja hänen kihlattunsa suunnittelivat häitä.