Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Valko-Venäjä aloittanut laajat sotaharjoitukset

Valko-Venäjä on aloittanut laajat sotaharjoitukset, kertovat muun muassa BBC ja Guardian.

Maan ulkoministeriö sanoo, että harjoitus ei aiheuta vaaraa Valko-Venäjän naapurimaille.

Ulkoministeriön mukaan harjoituksissa testataan sotilasajoneuvojen taisteluvalmiutta, mikä saattaa aiheuttaa ruuhkia liikenteeseen.

Ukrainassa harjoitukset voivat aiheuttaa huolta, sillä Valko-Venäjä on Venäjän läheinen liittolainen. Muutama viikko sitten Venäjän hyökätessä Kiovaan Ukraina väitti, että sitä kohtaan olisi ammuttu ohjuksia Valko-Venäjän puolelta.

Venäjän mukaan israelilaisia palkkasotilaita taistelee Ukrainan puolella

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja väitti keskiviikkona, että israelilaisia palkkasotilaita taistelee Ukrainassa äärioikeistolaiseksi luonnehditun Azovin rykmentin rinnalla. Väitteen odotetaan lisäävän entisestään jännitteitä Israelin ja Venäjän välillä.

– Israelilaiset palkkasoturit ovat käytännössä rinta rinnan Azovin militanttien kanssa Ukrainassa, Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova väitti Sputnik-radion haastattelussa.

Israelin arvioidaan käytännössä luopuneen puolueettomuudestaan Ukrainan sodan suhteen sen jälkeen, kun Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov väitti äskettäin, että Adolf Hitlerillä oli juutalaista sukuperimää.

Lavrovin lausunto herätti raivoa Israelissa, joka kutsui sen sisältöä "anteeksiantamattomaksi ja törkeäksi" sekä "hirvittäväksi historialliseksi virheeksi".

Tiistaina Venäjän ulkoministeriö syytti Israelia Kiovan "uusnatsihallinnon" tukemisesta. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on juutalaista syntyperää.

Venäjä kieltää maahantulon kymmeniltä japanilaisilta

Venäjä kieltää maahantulon kymmeniltä japanilaisilta, mukaan lukien maan pääministeri Fumio Kishidanilta.

Kielto on seurausta siitä, että Japani on mukana Venäjää vastaan kohdistetuissa sanktioissa, joita maalle on asetettu Ukrainan sodan vuoksi.

Venäjän ulkoministeriön tiedotteen mukaan Kishidan hallinto on aloittanut Venäjän vastaisen kampanjan. Vastatoimena ministeriö kieltää toistaiseksi 63 japanilaisen saapumisen Venäjälle. Joukossa on muun muassa ministereitä, kansanedustajia, toimittajia ja professoreita.