Kahden törkeistä huumausainerikoksista tuomitun rangaistus lieveni hovissa

Helsingin hovioikeus alensi kahden törkeistä huumausainerikoksista tuomitun miehen tuomioita.

Miehet olivat muun muassa pitäneet hallussaan amfetamiinia ja Subutex-tabletteja. Tuomiot liittyivät laajaan huumausainerikosvyyhteen, jossa tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa aikanaan yhteensä yli 10 ihmistä eri pituisiin rangaistuksiin.

Miehistä 68-vuotias oli tuomittu käräjäoikeudessa viiden ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen muun muassa kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta. Käräjistä poiketen hovioikeus katsoi, että miehen syyllisyydestä jäi toisen törkeän huumausainerikoksen ja Subutex-tablettien hallussapidon osalta varteenotettava epäily. Hovi hylkäsi syytteen ja tuomitsi Matti Tapio Valdemar Sauson neljän vuoden ja kymmenen kuukauden vankeusrangaistukseen.

54-vuotias mies oli tuomittu käräjäoikeudessa kuuden vuoden vankeusrangaistukseen törkeästä huumausainerikoksesta suuren amfetamiini- ja Subutex-määrän hallussapidosta. Käräjistä poiketen hovioikeus katsoi hänen kohdallaan, että syyte lähes 300 Subutex-tabletin hallussapidosta jäi näyttämättä. Hovi tuomitsi Simo Arvi Eerik Määtän viiden vuoden vankeusrangaistukseen amfetamiinin hallussapidosta.

Hovioikeus antoi tuomionsa tiistaina.

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut