Turkkilaiselle ihmisoikeusaktivistille elinkautinen

Turkkilainen oikeusistuin tuomitsi maanantaina ihmisoikeusaktivisti Osman Kavalan, 64, elinkautiseen vankeuteen. Tuomio tuli osallisuudesta vuoden 2013 hallituksen vastaisiin mielenosoituksiin ja epäonnistuneeseen vallankaappausyritykseen vuonna 2016.

Kavala on ollut vangittuna vuodesta 2017. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin ja useat länsimaat, myös Suomi, ovat vaatineet hänen vapauttamistaan.

Ihmisoikeusjärjestöt arvostelivat koko prosessia näytösoikeudenkäynniksi ja oikeudenkäytön irvikuvaksi. Kavalan asianajajat ilmoittivat heti valittavansa päätöksestä.

Myös Saksa vaati heti tuomion jälkeen Kavalan vapauttamista välittömästi. Kavala itse kuvaili päätöstä "oikeudelliseksi salamurhaksi.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan uhkasi taannoin karkottaa Turkista Kavalan vapauttamista vaatineiden maiden suurlähettiläät, mutta ei kuitenkaan toteuttanut uhkaustaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut