Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

"En edes halua kuvitella, mitä olisi tapahtunut, jos Marine Le Pen olisi voittanut" – Macronin kannattajat juhlivat voittoa Eiffel-tornin edustalla

Ranskan ja Euroopan unionin liput liehuivat Eiffel-tornin edustalla, kun Emmanuel Macronin kannattajat kerääntyivät sunnuntai-iltana juhlimaan presidentinvaalien ratkeamista.

Grace Batibuka, Vanessa Batibuka ja Divine Kapondo kertoivat tukeneensa Macronia läpi presidentinvaalikampanjan.

Ennen tulosten ratkeamista heillä ei ollut epäillystäkään Macronin voitosta.

– Ei huolta ollenkaan, Grace Batibuka vakuutti.

Pariisissa vierailleet Ian ja Carol Sellars halusivat tulla tukemaan läsnäolollaan Macronia, vaikka heillä ei ole Ranskan kansalaisuutta, eivätkä he saaneet äänestää vaaleissa.

– Olemme nähneet Britanniassa, miten huonosti oikeisto hoitaa poliittisia asioita ja meidän mielestämme Macron on paljon parempi, koska hän tulee puoluekentän keskeltä, Ian Sellars sanoi.

– Macronhan on käyttänyt meitä esimerkkinä: brexit meni läpi, koska ihmiset olivat liian hitaita äänestämään eivätkä tajunneet mitä tulee tapahtumaan, Carol Sellars kuvaili.

Ranskan lipun kanssa Eiffel-tornin edustalla tanssinut Marc Escudier oli silminnähden onnellinen, että Macronille ennustettiin 58 prosentin äänisaalista.

– En edes halua kuvitella, mitä olisi tapahtunut, jos Marine Le Pen olisi voittanut, Escudier sanoi STT:lle.

Escudier toivoo, että Macron pystyy jatkamaan seuraavien viiden vuoden aikana vaikuttavaa politiikkaa Euroopan tasolla.

– Näemme Ukrainan sodassakin, että eurooppalainen taso on se taso, jolla pitää puuttua asioihin, Escudier sanoi.