Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Wall Streetillä nousupäivä kovista inflaatiolukemista huolimatta

Pörssikurssit nousivat keskiviikkoina Yhdysvalloissa siitäkin huolimatta, että molemmilla puolilla Atlanttia julkistettiin jälleen karuja inflaatiolukuja.

Laajapohjainen S&P 500 -indeksi nousi 1,1 prosenttia, Dow Jones -indeksi prosentin ja teknologiapainotteinen Nasdaq 2 prosenttia.

Yhdysvalloissa kerrottiin keskiviikkona ennätyksellisestä 11,2 prosentin tukkuhintainflaatiosta, ja Britanniassa puolestaan kuluttajahinnat nousivat kovinta tahtia kymmeniin vuosiin. Yhdysvalloissa oli jo tiistaina kerrottu maaliskuun kuluttajahintainflaatioksi 8,5 prosenttia, mikä on kovin tahti sitten vuoden 1981.

Markkinakommenttien perusteella inflaation kiihtymistä oli kuitenkin osattu odottaa, ja sijoittajat ostivat keskiviikkona aiempina päivinä halventuneita osakkeita.

Sijoittajia huojensi myös se, että inflaation on arveltu mahdollisesti saavuttaneen huippunsa.

Viimeisen puolentoista kuukauden aikana Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa on kiihdyttänyt inflaation ylikierroksille. Inflaatiopaineita ovat aiheuttaneet jo ennestään muun muassa koronapandemiasta johtuvat maailmanlaajuisten toimitusketjujen ongelmat sekä keskuspankkien elvytys.

Euroopassa pörssipäivä oli keskiviikkona vaisumpi. Lontoon ja Pariisin pääindeksit nousivat 0,1 prosenttia, Frankfurt laski 0,3 prosenttia. Helsingissäkin pörssi päätyi 0,15 prosenttia pakkasen puolelle.

Öljyn hinta nousi jälleen keskiviikkona useamman prosentin.