Hovioikeus piti Uroksen perustajien miljoonavakuustakavarikon voimassa

Rovaniemen hovioikeus piti keskiviikkona voimassa sittemmin konkurssiin ajautuneen teknologiayhtiö Uroksen perustajiin kohdistuvan miljoonien eurojen vakuustakavarikon.

Oulun käräjäoikeus määräsi helmikuun alussa Uroksen, Jyrki Hallikaisen ja Tommi Uharin omaisuutta yhteisvastuullisesti vakuustakavarikkoon määrän, joka vastaa yli kuutta miljoonaa euroa. Vakuustakavarikko liittyy epäiltyyn törkeään avustuspetokseen.

Hallikainen ja Uhari valittivat vakuustakavarikosta hovioikeuteen, joka hylkäsi valitukset.

– Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tavoin, että asiassa oli syytä epäillä (Hallikaista ja Uharia) törkeästä avustuspetoksesta ja että vakuustakavarikolle oli erityiset edellytykset ja hylkäsi valituksen, hovioikeus sanoi.

STT kertoo epäiltyjen nimet jo esitutkintavaiheessa, koska kyse on merkittävässä yrityksessä vastuuasemassa olleista ihmisistä. Uhari jätti Uroksen joitakin vuosia sitten, Hallikainen on ollut Uroksen pääomistaja. Uros asetettiin konkurssiin helmikuussa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut