Rovaniemen Rantavitikan koulussa on käsitelty eilistä puukotusta, oppilaat ovat voineet halutessaan keskustella psykologin, kuraattorin tai poliisien kanssa

Rovaniemellä Rantavitikan koulussa on tänään käsitelty eilistä puukotustapausta henkilökunnan ja oppilaiden kanssa. Koulun rehtori Katja Kauniskangas kertoo, että henkilökunnalle järjestettiin aamulla yhteinen tilaisuus, jossa tapahtumia käytiin läpi. Oppilaiden kanssa asiaa käsiteltiin tunneilla, ja lisäksi koulussa on ollut paikalla psykologi ja kuraattori, joiden kanssa oppilaat ovat voineet halutessaan keskustella. Paikalla oli keskusteluja varten myös muutama poliisi.

Lapin poliisi kertoi eilen, että yläkoulun oppilaan epäillään puukottaneen toista oppilasta Rantavitikan koulun ruokalassa ruokatauon aikana. Epäilty saatiin kiinni, ja uhri toimitettiin sairaalahoitoon.

Kauniskankaan mukaan tapaus on mietityttänyt lapsia ja nuoria ja he ovat halunneet puhua asiasta.

– Sen huomaa, miten paljon sosiaalisessa mediassa ja ihan pientenkin lasten keskuudessa huhuja liikkuu, ja niitä sitten spekuloidaan ja mietitään. Asia keskusteluttaa kotonakin, ja vähän pelottaakin, että voiko tällainen toistua ja onko turvallista tulla kouluun.

Rehtorin mukaan tunnelma koulussa on ollut tänään kuitenkin pääosin rauhallinen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut