Putin: Venäjän joukot toimivat Ukrainassa "tehokkaasti ja rohkeasti" – Lukashenka ja Putin tapaavat Venäjällä

Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan maan asevoimien joukot ovat toimineet Ukrainassa "rohkeasti ja tehokkaasti". Putinin lausunnosta uutisoi muun muassa BBC venäläisiin uutistoimistoihin viitaten.

Putinin mukaan Venäjällä ei ollut vaihtoehtoa "sotilaalliselle operaatiolle", jonka se aloitti Venäjän suojelemiseksi. Putin kuvasi operaation päätavoitteen olevan Donbassin alueen ihmisten auttaminen. Hän puhui jälleen Donbassin alueella tehdystä "kansanmurhasta", mistä ei ole mitään riippumattomia todisteita.

Presidentti sanoi olevansa varma, että venäläisjoukot saavuttavat Ukrainassa tavoitteensa, joita hän kuvaili "jaloiksi". Todellisuudessa Venäjän joukkojen jäljiltä on Ukrainassa paljastunut muun muassa siviileiden joukkosurmia ja ryöstelyä.

Lukashenka vierailee Putinin kanssa Amurin alueella

Valko-Venäjän johtaja Aljaksandr Lukashenka tapaa tänään Putinin, kertoo muun muassa valkovenäläinen Belta-uutistoimisto. Tapaaminen toteutuu Amurin alueella, missä presidentit vierailevat Vostotshnyn avaruuslentokeskuksessa.

Vierailun yhteydessä Lukashenka ja Putinin keskustelevat Beltan mukaan Ukrainan tilanteesta sekä yhteisistä toimista länsimaiden asettamia pakotteita vastaan. Valko-Venäjä on toiminut tukialueena Ukrainassa sotiville venäläisjoukoille, muttei ole toistaiseksi osallistunut suoraan sotatoimiin Venäjän rinnalla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut