Yrittäjän onnenpotku, lammasfarmin tunnelmaa ja kymmenvuotias elokuvatähti – näköislehti ilmestyy joka päivä läpi pääsiäisen ja tarjoaa kertomuksia suoraan elävästä elämästä

Näköislehti ilmestyy verkossa ja sovelluksessa joka päivä koko pääsiäisen ajan. Älä jätä väliin ainakaan näihin tarinoihin tutustumista:

1. Lammastilalla on keväisin kiirettä, sillä on karitsointiaika. Kristiina Kurttu ei kuitenkaan pidä päätyönään lampaita vaan niitä paimentavien koirien kouluttamista. Alalla sanotaan, että yksi hyvä paimenkoira vastaa kymmentä miestä. (16.4.)

2. Ihmiset naureskelivat, kun Veijo Puustinen jätti palkkatyönsä ja päätti ryhtyä myymään jumppapalloja ja -kuminauhoja. Veijonen oli kuitenkin aivan tosissaan. Kuntoutus- ja fysioterapiatarvikkeita maahantuova yritys lähti kasvuun. Mutta eräänä päivänä Veijosen puhelin soi, ja onni potkaisi vieläkin kovempaa. (17.4.)

3. Urho Kuokkanen, 10, näytteli ensimmäisen kerran kahdeksanvuotiaana. Nyt on valmistumassa hänen ensimmäinen täyspitkä elokuvansa, Juice Leskisen lastenkirjoihin perustuva Räkä ja Roiskis. Kuokkasen roolihahmo oli hänen mielestään erilainen kun hän itse. Hahmon piti kuulemma olla valkoisessa puvussaan jatkuvasti siisti.

– Minä en kyllä ole koko ajan siisti. (18.4.)

4. Sveitsissä asuvalla Kirsi Hyytiäisellä kävi vuonna 2008 arpaonni. Hän voitti suklaaviikolla painonsa verran suklaata. Se tiesti Hyytiäiselle intensiivikurssia sveitsiläisen suklaan maailmaan. Hän lopetti media-alan työt ja lähti Ranskaan kouluttautumaan suklaa-alalle. Hänen herkkunsa kelpasivat laatutietoisille sveitsiläisille, mutta mitä mieltä niistä ovat suomalaiset?

5. Mika Wistin isosetä Eugen Wist kävi välirauhan aikana luovutetulla alueella omatoimisella kaukopartiomatkalla. Eugen Wistin seikkailusta tehtiin romaani ja elokuva Hopeaa rajan takaa. Jatkosodassa Wist oli virallinen kaukopartiomies, kunnes kaatui kesällä 1944. Sukulaispoika Mika Wist ja kirjailija Maritta Lintunen selvittivät Eugen Wistin kohtaloa kumpikin tahoillaan, kunnes kadonneen ruumiin etsintä toi parin yhteen – ja rakkaus roihahti.

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut