Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ukraina edelleen valmis neuvotteluihin Venäjän kanssa, sanoo presidentti Zelenskyi

Seuraavalle neuvottelukierrokselle ei tiettävästi ole vielä päätetty ajankohtaa.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin mukaan Ukraina on edelleen valmis jatkamaan neuvotteluja Venäjän kanssa. Presidentti kommentoi asiaa yhteisessä tiedotustilaisuudessa Ukrainan-vierailulla olevan Itävallan liittokansleri Karl Nehammerin kanssa.

– Ukraina on aina sanonut olevansa valmis neuvotteluihin ja etsimään keinoja tämän sodan lopettamiseksi, Zelenskyi sanoi tiedotustilaisuudessa.

Zelenskyi kertoi uskovansa Venäjän valmistautuvan uuteen hyökkäykseen Ukrainan itäosissa.

– Olemme valmiita sekä taistelemaan että etsimään keinoja lopettaa sota diplomatian avulla, hän lisäsi.

Edelliset kasvokkain neuvottelut osapuolten välillä käytiin maaliskuun lopussa. Neuvottelujen on kerrottu olleen katkolla Butshan tapahtumien paljastumisen jälkeen.

Butshasta löydettiin venäläisjoukkojen lähdön jälkeen siviilien ruumiita, ja Zelenskyi linjasi tuolloin, että Ukrainalle olisi hyvin vaikeaa neuvotella Venäjän kanssa venäläisjoukkojen Butshassa tekemien julmuuksien jälkeen.

Jo perjantaina turkkilainen virkamieslähde kertoi, että Venäjä ja Ukraina olisivat molemmat valmiita jatkamaan neuvotteluja Butshan tapahtumista huolimatta. Mahdollisen uuden neuvottelukierroksen ajankohdasta ei kuitenkaan vielä ole tietoa.