Venäjän entinen presidentti Medvedev: Talouspakotteet "hyökkäys"

Venäjän entinen presidentti Dmitri Medvedev on kuvaillut maata vastaan asetettuja talouspakotteita yksittäisten valtioiden ja niiden liittojen "hyökkäysteoksi" (act of aggression).

Asiasta kertoo muun muassa brittilehti Guardian.

Medvedev, joka neuvoo Vladimir Putinia kansallisissa turvallisuusasioissa ja on itse myös pakotteiden kohteena, sanoi, että Venäjällä on oikeus puolustaa itseään kansainvälisen oikeuden puitteissa.

Kenenkään ei pitäisi epäillä, että se käyttäisi tätä oikeutta "sopivaksi katsomiensa" rajojen sisällä, hän sanoi Guardianin mukaan Telegramiin lähetetyssä viestissä.

Medvedev sanoi, että pakotteiden tarkoituksena oli heikentää Venäjän valtiota ja saada aikaan kansannousua viranomaisia vastaan, mutta tällaiset yritykset kokisivat vastakkaisen tuloksen.

– Sen sijaan sanktiot saisivat yleisön kerääntymään nykyisen johdon ympärille ja samalla syventämään katkeruutta niitä kohtaan, jotka ovat vastuussa pakotteiden määräämisestä, hän lisäsi.

Mainos: Hämeenmaa

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut