Sosiaalinen media on nuorille helppo väylä nuuskaostoihin

Alaikäiset hankkivat nuuskaa yhä useammin sosiaalisen median kanavista. Viimevuotisen Kouluterveyskyselyn mukaan kaikista edellisen kuukauden aikana nuuskaa käyttäneistä noin kolmannes kertoi hankkineensa sitä sosiaalisen median välityksellä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kehottaakin vanhempia ja nuorten kanssa työskenteleviä kiinnittämään huomiota siihen, että sosiaalisen median nuuskanvälitysryhmät tarjoavat alaikäisille helpon väylän ostoihin.

Yleisimmin alaikäiset saavat kuitenkin savukkeita, sähkösavukkeita ja nuuskaa kavereiltaan niin, että kaverit joko tarjoavat tai hakevat niitä.

Kouluterveyskyselyn mukaan tupakkatuotteiden käyttö alaikäisillä on kaiken kaikkiaan vähentynyt. Viime vuonna perusopetuksen 8. ja 9. luokkalaisista 36 prosenttia, lukiolaisista 43 prosenttia ja ammattiin opiskelevista 67 prosenttia oli käyttänyt jotain tupakkalain alaista tuotetta ainakin kerran.

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut