EU:n uudesta Venäjän-vastaisesta pakotepaketista odotetaan päätöstä tänään

Brysselissä odotetaan päätöstä Euroopan unionin uudesta pakotepaketista Venäjää vastaan. EU-komissio antoi tällä viikolla ehdotuksensa uusista pakotteista, joihin sisältyisi muun muassa venäläisen kivihiilen tuontikielto.

EU-maiden suurlähettiläät keskustelivat pakotteista eilen, ja STT:n diplomaattilähteistä saamien tietojen mukaan päätös uusista pakotteista pyrittäneen tekemään tänään. Jäsenmailla on halua saada pakotteet hyväksyttyä mahdollisimman pian.

EU ei ole vielä aiemmin puuttunut pakotteissaan venäläiseen tuontienergiaan. Kivihiilen lisäksi Venäjä myy Eurooppaan myös maakaasua ja öljyä. Kivihiileen puuttuminen on arvioitu EU:lle helpommaksi kuin esimerkiksi kaasuostojen lopettaminen.

Venäläisestä fossiilienergiasta irtautuminen on ollut vaikea kysymys, sillä osa EU-maista on varsin riippuvaisia energiaostoista Venäjältä.

Paine EU-pakotteiden ulottamiselle energiaostoihin on kasvanut viime päivinä, kun Ukrainassa on paljastunut julmuuksia venäläisjoukkojen jäljiltä esimerkiksi Butshan kaupungissa.

FT: Boris Rotenberg EU:n pakotelistalle

Uusiin pakotteisiin kuuluisi muiden toimien ohella myös aiempien pakotelistojen laajentamista.

Talouslehti Financial Times kertoi eilen, että EU on lisäämässä oligarkki Boris Rotenbergin pakotelistalleen. Rotenbergilla on myös Suomen kansalaisuus.

Boris Rotenbergin veli Arkadi Rotenberg on jo EU-pakotelistalla. Boris Rotenberg puolestaan on ollut ennestään Yhdysvaltojen ja Britannian pakotelistoilla.

Financial Timesin mukaan EU lisäisi pakotelistalleen myös Venäjän suurimman pankin Sberbankin johtajan German Grefin sekä oligarkki Oleg Deripaskan.

EU:n pakotelistalle joutuisivat myös presidentti Vladimir Putinin kaksi tytärtä, jotka joutuivat eilen myös Yhdysvaltojen pakotelistalle.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut