Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuliko kotiseudun uutiset luettua viime viikolla? Testaa tietosi uutisvisassa

Pakistanissa hajotettiin parlamentti, luvassa uudet vaalit

Pakistanin presidentti Arif Alvi hajotti sunnuntaina maan parlamentin pääministeri Imran Khanin pyynnöstä. Uudet vaalit on järjestettävä 90 päivän kuluessa.

Parlamentin oli sunnuntaina määrä keskustella Khania vastaan esitetystä epäluottamuksesta, jonka läpimeno näytti opposition mukaan varmalta. Parlamentin varapuheenjohtaja kuitenkin kieltäytyi ottamasta asiaa esiin.

Khan esiintyi sunnuntaina televisiossa ja sanoi, että ulkomaat ovat puuttuneet Pakistanin "demokraattisiin instituutioihin". Hänen mukaansa vaaleilla kansa pääsee tekemään päätöksensä.

Kukaan Pakistanin pääministereistä ei ole pysynyt pestissään kautensa loppuun asti. Khanin vastustajat syyttävät tätä tunaroinnista sekä taloudenpidossa että ulkopolitiikassa. Khan on syyttänyt oppositiota vehkeilystä ulkovaltojen kanssa siksi, että hän ei asetu länsimaiden kannalle esimerkiksi Venäjään ja Kiinaan liittyvissä asioissa.