Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä puoltaa Suomen Nato-jäsenyyden edistämistä

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä puoltaa Suomen Nato-jäsenyyden edistämistä. Asiasta äänestettiin ryhmän kokouksessa torstaina: edustajista 29 kannatti, kolme vastusti, neljä vastasi tyhjää ja kaksi oli poissa.

Ryhmän kanta antaa johdolle selkänojaa muun muassa eduskunnan valiokunnissa ja niin sanotussa koordinaatioryhmässä asiasta käytävissä keskusteluissa. Asiaa käsitellään myös eri puolue-elimissä.

Oppositiopuolue perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio ja ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho ovat jo aiemmin kertoneet myönteisen Nato-kantansa.

Tavio kertoi eduskunnassa toimittajille, että hän ei ole kuullut ryhmän keskusteluissa varsinaisia sotilasliitto Natoa vastustavia puheenvuoroja, vaan pikemminkin osa on halunnut lisää harkinta-aikaa.

Kyselyiden perusteella myös perussuomalaisten jäsenistöstä selvä enemmistö on Purran mukaan jäsenyyden kannalla.

Purra kertoi, että virallisen kannan puolue ottaa Suomen Nato-jäsenyyteen todennäköisesti puoluevaltuuston kokouksessa, joka järjestetään huhtikuun lopussa.

– Sieltä todennäköisesti sitten tällainen päätös tulee, mutta puoluehallituskin asiaa on jo käsitellyt ja tulee varmasti tiedottamaan sitten, kun se on ajankohtaista.

Vapaat kädet eduskunnan äänestyksessä

Purra kertoi myös, että jos eduskunta jossain vaiheessa Suomen Nato-jäsenyydestä äänestää, perussuomalaiset kansanedustajat saavat äänestää oman mielipiteensä mukaisesti.

Hänen mielestään puolueessa käyty Nato-keskustelu on ollut rakentavaa.

– En ole missään vaiheessa halunnut peitellä sitä, että meillä löytyy erimielisiä kantoja. Se on mielestäni aivan normaalia. Suomen kansalaisten joukossa keskimäärin, mutta myös perussuomalaisissa kannat ovat olleet muutoksessa.