Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuliko kotiseudun uutiset luettua tällä viikolla? Testaa tietosi uutisvisassa.

Hesburger yrittää saada ravintolansa Venäjällä ja Valko-Venäjällä kiinni kesällä

Pikaruokaketju Hesburger pyrkii sulkemaan ravintolansa Venäjällä mahdollisimman pian, yhtiö kertoo.

– Tavoitteena on saada kaikki ravintolat kiinni Venäjällä ja Valko-Venäjällä kesällä, sanoo toimitusjohtaja Kari Salmela tiedotteessa.

Tähän mennessä vasta yksi ravintola on saatu suljettua, tiedotteessa kerrotaan.

Hesburger kertoi maaliskuun alussa suunnittelevansa vetäytymistä Venäjän liiketoiminnoista. Useat suomalaiset ja länsimaiset yritykset ovat ilmoittaneet keskeyttävänsä toimintansa Venäjällä maan Ukrainaan kohdistuvan hyökkäyksen vuoksi.

Alkuperäistä hitaampi aikataulu johtuu Salmelan mukaan siitä, että Hesburgerin on täytynyt huomioida paikallisen henkilökunnan turvallisuus, jos ravintolat suljetaan ilman neuvottelua.

– Olemme seuranneet myös huolestuneena keskustelua kansallistamisesta, Salmela sanoo tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan ketjun hidas poistuminen Venäjältä on synnyttänyt keskustelua sosiaalisessa mediassa.

– Ymmärrämme todella hyvin, että hidas poistuminen Venäjän ja Valko-Venäjän markkinoilta on aiheuttanut keskustelua. Ravintolat on saatava kiinni, Salmela sanoo.

Hesburgerilla on tällä hetkellä 38 ravintolaa Venäjällä ja neljä ravintolaa Valko-Venäjällä.

Ketjulla on ravintoloita myös Ukrainassa. Kaikki seitsemän ravintolaa sijaitsevat Kiovassa.

– Toistaiseksi ravintolamme ovat suljettuina Ukrainassa, mutta maksamme kaikille paikallisille työntekijöille edelleen täyden palkan, Salmela sanoo tiedotteessa.

Salmelan mukaan työntekijöitä on palannut vapaaehtoisesti töihin valmistamaan suljetuissa ravintoloissa paikallisille asukkaille ruokaa, jota on jaettu ilmaiseksi.

– Tällä hetkellä taistelujen vuoksi ruoan jakaminen on keskeytetty, mutta paikalliset työntekijämme haluavat jatkaa ruoan valmistamista ja jakamista, kun taistelut taukoavat, Salmela sanoo.