Arviointineuvosto perää hallinnolta lisää ajankäyttöä hallituksen lakiesitysten parantamiseksi

Hallituksen tekemien lakiesitysten laatu heikkeni hieman viime vuonna, kertoo lainsäädännön arviointineuvosto.

Neuvoston mukaan ministeriöiden poliittisen johdon ja virkajohdon tulisi lisätä valmistelun resursseja ja antaa sille riittävästi aikaa.

Arviointineuvosto korostaa tarvetta riittävälle aikataululle, jossa ministeriöt ehtivät ottaa huomioon niille annetut palautteet ennen kuin lakiesitykset annetaan eduskunnalle.

– Lainsäädännön arviointineuvosto ei voi täyttää tarkoitustaan, jos arviointineuvoston lausuntoa ei oteta lainvalmisteluprosessissa huomioon. Tällöin hallitusten esitysten laatukaan ei parane, neuvoston puheenjohtaja Leila Kostiainen kertoo tiedotteessa.

Neuvosto antoi viime vuonna lausunnon 45:stä lakiesityksestä sekä yhdestä EU:n päätöksentekoon liittyvästä U-kirjelmästä. Luku oli suurin neuvoston kuusivuotisessa historiassa. Tämä antaa neuvoston mukaan aiempaa kattavamman kuvan lainvalmistelun laadusta.

Arviointineuvosto on valtioneuvoston kanslian yhteydessä toimiva riippumaton toimija. Se päättää itse, mitä lakiesityksiä se arvioi.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut