Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Malminetsintäkielto ei koskisi vanhoja kansallispuistoja lakiesityksessä uudeksi luonnonsuojelulaiksi – ympäristöministeri: Hallitus on sopinut rajoituksista kaikilla valtion luonnonsuojelualueilla

Uuden luonnonsuojelulain esityksessä rajoitukset koskisivat ainoastaan nykyisen lain aikana perustettuja alueita, ja tätä vanhempien päivitystarpeet arvioidaan erikseen. Tämän hallituskauden aikana malminetsinnän rajoitukset on tarkoitus ulottaa kaikkiin valtion luonnonsuojelualueisiin.

Suurin osa kansallispuistoista jäisi uuden luonnonsuojelulain esityksessä malminetsintäkiellon ulkopuolelle. Lakiesityksessä malminetsintää koskeva kielto tai sen edellytysten tiukennukset koskisivat vain nykyisen lain voimaantulon eli vuoden 1997 alun jälkeen perustettuja luonnonsuojelualueita, kertoo lainsäädäntöneuvos Pasi Kallio ympäristöministeriöstä Uutissuomalaiselle.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 6 kk 5,90 €/kk Tilaa 2 kk 15 €/kk

Tilaajana saat enemmän

  • Tilaajana saat monipuolista luettavaa vuoden jokaisena päivänä. Tarkista paikalliset puheenaiheet ja lue kiinnostavimmat juttumme jatkuvasti päivittyvästä ESS.fi-verkkopalvelusta. Tee tilaus ja valitse juuri sinulle sopivin tapa lukea.