Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

STM: Palvelujen turvaamiseen mahdollisen terveysalan lakon aikana varauduttava

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) vaatii, että kunnat ja sairaanhoitopiirit turvaavat sosiaali- ja terveyspalvelujen toteutumisen myös mahdollisen terveysalan lakon aikana.

Ministeriö on lähettänyt aluehallintovirastoille, kunnille ja sairaanhoitopiireille ohjauskirjeen lakkoon varautumisesta ja palvelujen turvaamisesta. STM edellyttää, että kunnat ja sairaanhoitopiirit laativat etukäteen suunnitelman siitä, miten palvelut turvataan mahdollisen lakon aikana.

Erityistä huomiota on kiinnitettävä STM:n mukaan kiireellisten ja välttämättömien sosiaali- ja terveyspalveluiden turvaamiseen sekä asiakas- ja potilasturvallisuuden varmistamiseen.

STM kertoo seuraavansa erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon palvelujen ja henkilöstön tilannetta ja käy kuntien sekä kuntayhtymien kanssa vuoropuhelua lakkoon varautumisesta ja sen edellyttämistä toimenpiteistä.