Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Yle: Valtiovarainministeri Saarikko kertoo esittävänsä tiederahoitukseen kohdistuvien leikkausten perumista

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) aikoo esittää tutkimus- ja kehitysmenoihin kohdistuvien leikkausten perumista, kertoo Yle .

Viime kevään kehysriihessä hallitus päätti leikata tutkimuksen rahoituksesta pysyvästi 35 miljoonaa euroa vuodesta 2023 eteenpäin osana 370 miljoonan säästöpakettia.

Saarikon mukaan tämän kevään kehysriihessä leikkausten suuruusluokka pysyy samana, mutta ne eivät kohdistu tutkimus- ja kehitysrahoitukseen, kertoo Yle.

Viime viikolla Saarikko kertoi, että aikoo ehdottaa hallitukselle muun muassa tutkimus- ja tuotekehitysmenojen lisäämistä noin 300 miljoonalla eurolla vuodelle 2023.

Huomenna arvioidaan kuljetusalan tilannetta

Ylen mukaan Saarikko kertoo myös, että Puolustusvoimien lisätarpeita käydään läpi sekä lisätalousarviossa tälle vuodelle että tulevien vuosien raameja rakennettaessa.

Huomenna varautumisen ministerityöryhmä arvioi keinoja, joilla voitaisiin tukea kuljetusalaa tilanteessa, jossa polttoaineiden hinnat ovat nousseet nopeasti.

– Itse katson, että jakeluvelvoite ja siihen tehtävät väliaikaiset alentamiset voisivat olla yksi perusteltu keino, Saarikko sanoo Ylellä.