Maahanmuuttovirasto perustaa uusia vastaanottokeskuksia – Ukrainasta paenneiden majoitustarve kasvanut

Maahanmuuttovirasto perustaa uusia vastaanottokeskuksia. Syynä on Ukrainasta paenneiden kasvanut majoitustarve Suomessa, virasto kertoo.

Joensuuhun ja Kuopioon perustetaan uudet vastaanottokeskukset. Lisäksi jo toiminnassa olevien vastaanottokeskusten uusia sivutoimipisteitä perustetaan muun muassa Kemiin, Kemijärvelle, Lahteen ja Poriin.

Uusien vastaanottokeskusten ja toimipisteiden on määrä avautua maaliskuun aikana ja huhtikuun alussa.

Maahanmuuttovirasto kertoo jatkavansa myös paikkojen lisäämistä jo toiminnassa oleviin vastaanottokeskuksiin.

Joensuuhun ja Kuopioon avataan lisäksi uudet palvelupisteet, joista yksityismajoituksessa olevat turvapaikan tai tilapäisen suojelun hakijat saavat vastaanottopalveluita. Maahanmuuttoviraston mukaan suuri osa Ukrainasta paenneista on majoittunut yksityismajoitukseen.

Lähes kaikkia uusia vastaanottokeskuksia ylläpitää Suomen Punainen Risti. Kuopiossa ylläpitäjä on Setlementti Puijola.

Maahanmuuttovirasto kertoi perjantaina , että Venäjän hyökkäyksen jälkeen noin 7 900 Ukrainan kansalaista on hakenut kansainvälistä suojelua Suomesta.

Jo keskiviikkona kerrottiin, että Espooseen ja Seinäjoelle avataan uudet vastaanottokeskukset. Lisäksi virasto kertoi avaavansa uudet yksityismajoituksen palvelupisteet Espooseen, Seinäjoelle ja Kemiin.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut