Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Läntiset some-palvelut kiellettiin Venäjällä – nyt "Venäjän Facebook" varoittaa olevansa maksukyvyttömyyden partaalla

Venäjän suurimman sosiaalisen median VKontakten emoyhtiö VK ilmoitti tiistaina, että yhtiötä saattaa uhata konkurssi.

Yhtiö tiedotti venäläisen valtiollisen uutistoimisto Ria Novostin mukaan, että mikäli sen Lontoon pörssissä liikkeelle laskemien vaihtovelkakirjojen haltijat vaativat velkakirjojen ennenaikaista lunastusta, ei yhtiö pysty täyttämään niitä koskevia velvoitteitaan.

Kaupankäynti VK:n velkakirjoilla keskeytettiin Lontoon pörssissä 3. maaliskuuta. Liikkeellelaskun ehtojen mukaan joukkovelkakirjojen haltijoilla on oikeus vaatia yhtiöltä niiden lunastusta, jos kaupankäynti keskeytetään vähintään kymmenen kaupankäyntipäivän ajaksi. Tämä aikaraja tulee täyteen keskiviikkona.

– On mahdollista, että liikkeellelaskijalla (VK) ei ole riittävästi maksukykyä rahoittaakseen takaisinostoon vaadittavia maksuja, jos enemmistö velkakirjojen omistajista päättää käyttää oikeuttaan lunastaa joukkovelkakirjat, VK tiedotti.

VK:n maksukyvyttömyys ja siitä mahdollisesti seuraava konkurssi olisi merkittävä Venäjällä, sillä VKontakte on maan suosituin sosiaalisen median sivusto. Sitä kutsutaan myös Venäjän Facebookiksi, ja sivustoa on myös syytetty läntisen esikuvansa suoraksi kopioksi.

VK:n kaatuminen kaventaisi Venäjän sosiaalista mediaa entisestään, sillä maa on viime viikkoina Ukrainan sodan seurauksena kieltänyt useita länsimaalaisia sosiaalisen median palveluita toimimasta alueellaan. Näihin lukeutuvat muun muassa Twitter, Facebook ja Instagram.