Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kevään ylioppilaskirjoitukset alkavat tänään

Kevään ylioppilaskirjoitukset alkavat tänään äidinkielen ja kirjallisuuden lukutaidon kokeella. Tänään on vuorossa myös suomi tai ruotsi toisena kielenä ja kirjallisuus -koe.

Torstaina on vuorossa vieraan kielen lyhyen oppimäärän koe. Äidinkielen ja kirjallisuuden kirjoitustaidon koe järjestetään tämän viikon perjantaina.

Ylioppilaskirjoitukset järjestetään maaliskuun 15. päivän ja huhtikuun ensimmäisen päivän välisenä aikana.

Tiistaina kirjoituksensa aloittavat kokelaat suorittavat uuden tutkintorakenteen mukaisen tutkinnon. Uudessa tutkintorakenteessa ylioppilastutkintoon on sisällytettävä vähintään viiden tutkintoaineen kokeet.

Äidinkielen ja kirjallisuuden koe on ainoa kaikille yhteinen koe. Lisäksi tutkintoon on sisällytettävä vähintään neljä eri tutkintoaineen koetta vähintään kolmesta seuraavasta ryhmästä: matematiikka, toinen kotimainen kieli, vieras kieli ja reaaliaine. Kokeisiin tulee myös sisältyä vähintään yksi pitkän oppimäärän koe

Hyväksytyn kokeen uusijoiden määrä on laskenut

Kevään ylioppilastutkintoon on ilmoittautunut 46 340 kokelasta, mikä on noin 300 vähemmän kuin keväällä 2021.

Ilmoittautumisia hyväksytyn kokeen uusintaan on noin 24 000. Noin 4 200 ilmoittautumista on puolestaan hylätyn kokeen uusintaan.

Hyväksytyn kokeen uusintaan ilmoittautuminen on kääntynyt laskuun, ja niitä on nyt noin 3 500 vähemmän kuin vuosi sitten.

– Ilmoittautumisiin ovat vaikuttaneet myös koronatilanne ja korkeakoulujen opiskelijavalinnan muutokset, Ylioppilastutkintolautakunta arvioi julkaisemassaan tiedotteessa.