Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Finlandia-palkintojen valitsijat nimetty

Suomen Kirjasäätiö on nimennyt vuoden 2022 Finlandia-palkintojen lautakunnat sekä valitsijat. Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon voittajan valitsee tänä vuonna piispa Mari Leppänen. Palkintoehdokkaat valitsevan lautakunnan puheenjohtajana toimii, kirjallisuudentutkija Veli-Matti Pynttäri ja jäseninä vastaava päätoimittaja Sanna Keskinen sekä tuottaja Anu-Elina Lehti.

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajasta päättää ylilääkäri Hanna Nohynek. Enintään kuusi yleistajuista tietokirjaa palkintoehdokkaiksi valitsevaan palkintolautakuntaan on nimetty puheenjohtajaksi viestintäyrittäjä Suna Vuori ja jäseniksi toimittaja Petter Lindberg sekä viestintäalan yrittäjä Riitta Pollari.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-voittajan valitsee näyttelijä, juontaja, luokanopettaja Ernest Lawson. Valintalautakunnan puheenjohtajana toimii, yliopistonlehtori Sirke Happonen ja jäseninä suomen kielen ja kirjallisuuden opettaja Mari Uusitalo sekä opiskelija, Pikku-Finlandia-voittaja Pyry Vaismaa.

Kirjallisuuden Finlandia-palkintoja jaetaan kolme, joista jokainen on arvoltaan 30 000 euroa. Palkintoehdokkaat selviävät marraskuun alussa ja voittajat julkistetaan palkintojen jakotilaisuudessa 30.11.2022. Palkintoa on jaettu vuodesta 1984.