Pääministeri Marin keskusteli Norjan pääministerin kanssa ja vierailee tänään Virossa

Pääministeri Sanna Marin (sd.) keskusteli maanantaina Norjan pääministeri Jonas Gahr Stören kanssa Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan, turvallisuustilanteesta ja pohjoismaisen turvallisuus- ja puolustusyhteistyön tiivistämisestä.

Pääministerit korostivat, että on tärkeää tukea Ukrainaa ja samalla tuomita vahvimmin mahdollisin termein Venäjän hyökkäys sekä sovittaa yhteen Venäjän vastaiset pakotteet, jotta ne ovat tehokkaita.

Esillä oli tiiviin yhteistyön ja yhtenäisyyden merkitys. Suomi tiivistää turvallisuus- ja puolustusyhteistyötä Norjan kanssa. Kahdenvälinen yhteistyö on läheistä myös Suomen Nato-kumppanuuden kautta, jota on tiivistetty tilanteen vuoksi.

Yhteistyötä tehdään lisäksi kolmenvälisesti Norjan, Ruotsin ja Suomen kesken. Pohjois-Eurooppa muodostaa yhtenäisen turvallisuusympäristön, jolla on vahva transatlanttinen yhteys, pääministerit totesivat.

Norja on parhaillaan YK:n turvallisuusneuvoston jäsen ja toimii pohjoismaisen NORDEFCO-puolustusyhteistyön puheenjohtajamaana.

Pääministerit sopivat jatkavansa läheistä yhteydenpitoa.

Marin myös vierailee tänään Virossa ja tapaa maan pääministerin Kaja Kallaksen.

Pääministerit keskustelevat muun muassa Euroopan turvallisuustilanteesta ja yhteistyöstä ajankohtaisissa EU-asioissa.

Tapaamisen asialistalla on myös Suomen ja Viron yhteistyön kahdenvälinen kehittäminen esimerkiksi vihreän siirtymän ja digitaalisen yhteistyön aloilla.

Marinin ohjelmaan kuuluu myös keskustelu Viron parlamentin puhemiehen Jüri Rataksen kanssa.

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Mainos: Hämeenmaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut