Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Mediatalo Keskisuomalainen luopuu venäläispaperista – "Vallitsevassa tilanteessa emme näe mahdollisena jatkaa käyttämistä"

Mediatalo Keskisuomalainen luopuu venäläisen painopaperin käyttämisestä.

– Luopuminen liittyy Venäjän aloittamaan sotaan Ukrainassa ja sen aiheuttamiin maksuliikennehäiriöihin. Vallitsevassa tilanteessa emme näe mahdollisena jatkaa venäläisen paperin käyttämistä, kertoo konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi.

Venäjä hyökkäsi Ukrainaan viime torstaina 24. helmikuuta. Länsimaat ovat muun muassa sulkeneet tiettyjä venäläisiä pankkeja ulos kansainvälisestä Swift-maksujärjestelmästä.

Kangaskorven mukaan Keskisuomalainen-konsernin tuotteet painetaan pääsääntöisesti kotimaiselle paperille tai suomalaisomisteisten yhtiöiden valmistamalle paperille. Venäläistä paperia on käytetty ”jonkin verran” paperin rajallisen saatavuuden takia.

– Osuus ei ole valtavan suuri, hän luonnehtii.

Kangaskorven mukaan venäläispaperista luopuminen ei aiheuta välittömiä haasteita lehtien painamiselle, sillä paperivarastot ovat ”erittäin hyvät”. Haasteita syntyy enemmän, jos Paperiliiton lakko metsäyhtiö UPM:ssä jatkuu pitkään.

– Se voi aiheuttaa komplikaatioita ja erityisjärjestelyitä.

Paperiliitto aloitti lakkonsa vuoden alussa. Lakko jatkuu tuoreimman ilmoituksen mukaan 2. huhtikuuta asti, ellei neuvottelutulosta uudesta työehtosopimuksesta synny ennen sitä.

Jo ennestään haasteita painoliiketoiminnalle on aiheuttanut se, että paperin saatavuus on huonontunut valmistuskapasiteetin vähennyttyä ja paperin hinnat ovat nousseet.

Mediatalo Keskisuomalainen julkaisee noin sataa lehti- ja verkkomediaa. Lisäksi konsernilla on radio- sekä paino-, jakelu-, tutkimus-, digi-, kiinteistö-, markkinointi- ja viestintäliiketoimintaa.