Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Koronaministeriryhmä esittää ravintolarajoituksista luopumista maaliskuun alusta alkaen

Hallituksen koronaministerityöryhmä esittää, että ravintolarajoituksista luovutaan 1. maaliskuuta alkaen.

Koronapandemian vuoksi asetetut anniskelua, aukioloa, asiakasmääriä ja istumapaikkaa koskevat vaatimukset poistuisivat ja voimaan jäisivät ainoastaan yleiset hygieniavelvoitteet. Yleiset hygieniavelvoitteet olisivat voimassa maaliskuun loppuun saakka kaikilla alueilla.

Tiedotteen mukaan ravitsemisliikkeitä koskevia rajoitteita tulee harkita uudelleen, jos sairaalakuormitus nousee olennaisesti.

Ministerityöryhmän mukaan tehohoidon kuormitus on nyt alhaisempi kuin aiempien epidemiahuippujen yhteydessä, vaikka koronasta johtuva sairaalahoidon tarve on pysynyt monilla alueilla korkealla tasolla.

Ministerityöryhmä esittää myös, että koronaepidemian vuoksi tehdyt väliaikaiset muutokset sairausvakuutuslakiin pidettäisiin voimassa kesäkuun loppuun saakka.

Myös tietosuojavaltuutettua kuultava

Ministerityöryhmä esittää, että esitys työturvallisuuslain väliaikaisesta muuttamisesta lähetetään lausuntokierrokselle. Kyseessä on uusi säännös, jonka mukaan työnantajalla olisi oikeus käsitellä tietoa työntekijän koronarokotuksesta tai tämän sairastamasta koronataudista. Työnantaja saisi kysyä näitä tietoja, jos työhön liittyy ilmeinen tartuntavaara tai jos tieto on tarpeen virukselle altistumisen ehkäisemiseksi tai vähentämiseksi.

Uutta säännöstä on valmisteltu kolmikantaisesti työnantaja- ja työntekijäosapuolien kanssa.

Kolmikantaisen työryhmän perustelujen mukaan lain muuttamisen myötä työnantaja voisi esimerkiksi arvioida paremmin, onko maskien käyttöä työpaikoilla syytä jatkaa tai kannattaisiko tiettyjä suojaustoimenpiteitä kohdistaa vain joihinkin työntekijöihin.

Ennen mahdollista hallituksen esityksen antamista asiassa on kuultava myös tietosuojavaltuutettua, koska kyse on henkilötietojen käsittelystä.