Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Tallinkin tappio puolittui edellisvuoteen verrattuna – yhtiö ylsi niukasti voitolle viime vuoden lopulla

Laivayhtiö Tallinkin tappio oli viime vuonna 56,6 miljoonaa euroa, mutta yhtiö ilmoittaa nousseensa vuoden lopulla niukasti voitolle. Tappio liki puolittui verrattuna vuoteen 2020, jolloin takapakkia tuli 108,3 miljoonaa.

Liikevaihto kasvoi 477 miljoonaan euroon edellisvuoden 443 miljoonasta, vaikka matkustajamäärät laskivat 21 prosenttia vuoteen 2020 verrattuna.

Tulokseen vaikuttivat Tallinna–Tukholma-reitin uudelleen avaaminen heinäkuussa ja Helsinki–Tukholma-reitin avaaminen elokuussa lähes puolentoista vuoden tauon jälkeen.

Tulosta kohensivat myös laivojen ulosvuokraukset. Tallink vuokrasi ensin Victoria I:n ja Romantikan Välimerelle ja myöhemmin Silja Europan ja Romantikan Glasgow’n COP26-ilmastokokoukseen.

Tämän vuoden aikana Tallink on saamassa käyttöönsä uuden pikalaiva MyStarin.

Toimitusjohtaja Paavo Nogene uskoi, että alkaneesta vuodesta tulee ainakin koronapandemian osalta positiivisten muutosten vuosi.

–  Asiakkaamme viesti meille on, että he ovat valmiita ja haluavat palata laivoillemme Itämerelle. Olemmekin tehneet kaikki valmistelut kasvavaa matkustusintoa varten, Nogene sanoi.

Tallinkilla on yhteensä 15 alusta ja se liikennöi Tallink- ja Silja Line -brändeillä useilla reiteillä. Koko viime vuoden aikana yhtiö kuljetti 2 962 000 matkustajaa.