Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Yhdysvaltain ex-presidentti Trumpin sosiaalisen median alusta Truth Social aloitti toimintansa

Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin kehittelemän uuden sosiaalisen median alustan asteittainen käyttöönotto alkoi myöhään sunnuntaina paikallista aikaa. Sovelluksen on määrä löytyä Applen sovelluskaupasta tällä viikolla.

Truth Social -nimeä kantavan palvelun on tarkoitus olla täysin toimintakunnossa maaliskuun loppuun mennessä ainakin Yhdysvalloissa.

Truth Socialin omistaa Trump Media & Technology Group ( TMTG ), joka aikoo myös avata oman videopalvelunsa. Trump sanoo perustaneensa Truth Socialin ja TMTG:n vastustaakseen isojen teknologiayhtiöiden tyranniaa.

– Haluamme käyttäjien kertovan meille, mitä he haluaisivat palvelussa olevan, toisin kuin Piilaakson oligarkit, jotka päättävät ihmisten puolesta, mitä he ajattelevat ja kuka alustoilla saa olla, TMTG:n toimitusjohtaja Devin Nunes kertoi Fox Newsin haastattelussa.

Trumpia kannattava republikaaniedustaja Elise Stefanik kommentoi sovelluksen julkaisua Twitterissä sanoen "totuuden olevan tulossa". Tviitin yhteydessä oli kuvakaappaus Truth Social -palvelun betaversiosta.

Yli vuosi poissa sosiaalisesta mediasta

Trump sai Twitteristä ja useilta muilta sosiaalisen median alustoilta lähtöpassit runsas vuosi sitten, kun hänen kannattajansa hyökkäsivät Yhdysvaltain kongressirakennukseen loppiaisena 2021. Trumpin on katsottu lietsoneen kannattajiaan mellakkaan.

Viime syksynä Trump pyysi liittovaltion tuomioistuinta palauttamaan hänelle Twitter-tilinsä käyttöoikeuden. Tuomioistuimelle jätetyssä asiakirjassa Trump väitti, että Yhdysvaltain kongressin edustajat olisivat painostaneet Twitteriä asettamaan hänet käyttökieltoon.

Trump viittasi myös floridalaistuomioistuimelle jättämässään pyynnössä siihen, kuinka Talebanin annetaan käyttää Twitteriä, mutta hänen ei.

Käyttökiellon tullessa voimaan Trumpilla oli Twitterissä yli 88 miljoonaa seuraajaa. Hän käytti tiliä tuolloin pääasiallisena äänitorvenaan. Trump käytti tiliään usein myös hyökätäkseen vastustajiaan vastaan.

Trumpilla on edelleen paljon vaikutusvaltaa republikaanipuolueessa ja hän on usein myös vihjaillut saattavansa lähteä uudelleen ehdolle vuoden 2024 presidenttivaaleissa.